White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Marty Friedman – Tokyo Jukebox 3

Japan is het land van uitersten. Het land is niet alleen vanuit Europa zo’n beetje het meest oostelijke land met een grootse invloed; het is ook het land waar niemand minder dan Marty Friedman al jaren resideert. Geïnspireerd door zijn nieuwe thuisland komt Marty Friedman via The Player’s Club met Tokyo Jukebox 3.

Marty Friedman

Voor degene die nu denken: ‘Die naam ken ik toch ergens van?’ Dat klopt. Dit is natuurlijk de man die naam maakte in de jaren negentig aan de zijde van Dave Mustaine in Megadeth. Toen het nieuwe millennium aanbrak, werden de pijlen van Friedman ook op andere zaken gericht. In 2003 verhuisde hij naar Japan, wat ook muzikaal zijn sporen na heeft gelaten.

Tokyo Jukebox 3

De oplettende lezer heeft al gezien dat het niet de eerste uitgave van deze release is. Op deze derde in de serie van Tokyo Jukebox staan twaalf nummers. Voor hen die het concept niet kennen: Friedman speelt hier tracks uit het Japanse repertoire geheel op zijn eigen manier.

Dat resulteert in dat bekende themes uit het land van de rijzende zon in een stevig metaljasje gestoken worden. ‘Senbonzakura’ en ‘Gurenge’ laten horen dat de metal dan ook als behoorlijk stevig door de speakers kan knallen. Hoewel het gitaarspel van Friedman alle aandacht opeist, valt bijvoorbeeld in ‘Gurenge’ ook op dat er ook puike baspartijen te bekennen zijn, waarbij de slaptechniek ook geïmplementeerd wordt. Anderzijds laat ‘Kaze Ga Fuiteiro’ horen dat Marty Friedman ook de toetsen een mooie rol van betekenis gunt.

De instrumentale, vlammende metal heeft duidelijk de leiding op de plaat, maar weet in ‘The Perfect World’ ook plaats te maken voor vocalen. Die zijn van Arufakyan. Die dame kan een behoorlijke noot zingen. Voor de balans op de plaat is het ook goed, want het breekt even het pure gitaargeweld.

Wie Tokyo Jukebox 3 van Marty Friedman hoort, heeft het idee door een metalen editie van de Japanse televisie te glijden. De plaat onderstreept eens te meer dat de gitaar een verbindende factor kan zijn tussen het Oosten en het Westen.

Marty Friedman - Tokyo Jukebox 3

Tracklist Tokyo Jukebox 3

1.      Makenaide
2.      Senbonzakura
3.      Gurenge
4.      Kaze Ga Fuiteiru
5.      Echo
6.      The Perfect World (feat. Alfakyun)
7.      U.S.A.
8.      Shukumei
9.      Ikuze Kaitou-Shoujo
10.    Sazanka
11.    Time Goes By
12.    Japan Heritage Official Theme Song

Marty Friedman online

Website
Facebook
Twitter

MASCOT LABEL GROUP

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén