White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Capra – In Transmission

Een intro – bijna anderhalve minuut. De daarop volgende track – een minuut en dertien secondes. Direct is duidelijk dat deze release niet zomaar een plaat is. Die plaat is In Transmission van de Amerikaanse band Capra. Dat album verschijnt via Metal Blade en Blacklight Media Records.

Capra

Het verhaal van Capra is nog niet zo lang. De band is namelijk pas opgericht in 2016 en staat nu pas voor de eerste langspeler uit hun carrière. Capra is een viertal bestaande uit een drummer, bassist, gitarist en vocalist. Die laatste is Crow Lotus, welke haar stempel flink op de sound drukt.

In Transmission

De debuutplaat van dit kwartet telt elf tracks. Eén daarvan is dus ene intro. De langste track op In Transmission is ‘Medusa’. Die track duurt meer dan vier minuten. In dat opzicht is het een vreemde eend in de bijt, want veel tracks halen de drie minuten niet eens. ‘Hollow Doll’ is met de eerder genoemde een minuut en dertien seconde de kortste song op deze plaat.

De vraag die nu rijst, is waarschijnlijk: ‘Wat maakt Capra dan voor muziek?’ Die vraag stellen is makkelijker dan deze te beantwoorden. De algehele sound die Capra wegzet, doet denken aan overstuurde hardcore waar de metal en punk samenkomen. Crow Lotus neemt de energie van zowel de hardcore als crossover met de schelle stem mee. De muzikale basis is superenergiek. ‘Paper Tongues’ doet ergens ook nog denken aan snoeiharde ode aan At The Drive-in.

Crow Lotus doet het overigens niet altijd alleen. In ‘Mutt’ krijgt zij ondersteuning, wat op dat moment ook voor een zwaardere laag zorgt. Dat wilt niet zeggen dat er in de rauwe basis van de sound iets verandert. Overigens is het niet gek dat Taylor Young gevonden is voor het mixen van de plaat. Die is onder andere ook verantwoordelijk geweest voor de sound van Nails. Men snapt waarom.

Louisiana is een van de Amerikaanse staten waar men weet hoe om te gaan met wervelwinden. Dat blijkt hier ook. De vier leden van Capra laten met In Transmission horen dat er geen ontkomen aan hun wervelwind van energie metal georiënteerde hardcore.

Capra - In Transmission

Tracklist In Transmission

 1. [Exordium] 1:27
 2. Hollow Doll 1:13
 3. The Locust Preacher 2:53
 4. Medusa 4:10
 5. Torture Ship 3:18
 6. Paper Tongues 3:57
 7. Mutt 2:50
 8. Transfiguration 2:54
 9. Red Guillotine 3:01
 10. Deadbeat Assailant 3:12
 11. Samuraiah Carey 3:33

Capra online

Facebook
Instagram

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén