White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Altarage – Succumb

Vooropgesteld: het zijn Basken en geen Spanjaarden. Dat is iets dat wel duidelijk moet zijn. Het gaat dan over de metalband Altarage. Via Season Of Mist komt dit gezelschap met een nieuwe plaat. Dat nieuwe album van Altarage heet Succumb en belooft op voorhand al een bijzondere release te worden.

Altarage

Over Altarage is weinig bekend. De band is ooit ontstaan, maar wanneer? Tevens geldt dat de band ook muzikanten heeft, maar wie? De releases zijn er wel. In 2016 was Nihl hun eerste langspeler. Daarop volgde Endinghent en The Approaching Roar. Die laatste verscheen in 2019. Succumb wordt de vierde in dat rijtje.

Succumb

De nieuwe plaat telt twaalf tracks. Veel daarvan hebben geen bijzondere speelduur. Toch duurt de schijf meer dan een uur. Wie dacht dat het meer dan zeven minuten durende ‘Foregone’ al lang was, heeft de afsluiter van Succumb nog niet onder ogen gehad. ‘Devorador de Mundas’ vraagt meer dan twintig minuten van het leven van de luisteraar.

Opener ‘Negative Arrival’ en het daarop volgende ‘Magno Evento’ laten horen dat Altarage de black en death metal tot een mooie blend weet te verwerken. Het hakt, het is rauw en vurig qua partijen. ‘Foregone’ laat horen dat deze Basken meer in petto hebben. Daar sleept Altarage de luisteraar naar de krochten van de doom, om deze daar ook weer uit te halen.

Metal tot het bittere eind

‘Drainage Mechanism’ laat horen dat deze band ook iets weg heeft van Bölzer. De combinatie van hoe de gitaar en de drums op elkaar inwerken en de energie die daarbij vrij komt, heeft daar veel van weg. Dat is heel anders bij de afsluiter van deze vierde langspeler van Altarage.

‘Devorador de Mundas’ opent slepend. Minutenlang wordt de luisteraar meegesleept door sferen waar het traag en donker is. Langzaam lijkt Altarage dan aan het tempo te gaan werken, maar dan is men alweer minuten verder. Lijkt. Tegen de tijd dat de schelle krijs om de hoek komt kijken, is de luisteraar helemaal gedesoriënteerd. Was dit de band die begon met blackened death metal? Na tien minuten geen spoor van een versnelling noch van hulp. Is men verdwaald in het geluid? Minuten lang lijkt het een herhaling van zetten. Echter, verrassend genoeg zit er nog wel een orgastisch moment waar naartoe wordt gewerkt. Altarage weet wel op een hele stiekeme manier naar de climax te sluipen.

Deze Basken schotelen met hun nieuwe plaat geen standaard release in de extremere hoek van de metal voor. Dit is een trip waarbij de luisteraar moet durven verdwalen. Men zal bezweet wakker worden en niet beseffen wat er is gebeurd. Altarage met Succumb; klaar voor?

Altarage - Succumb

Tracklist Succumb

1. Negative Arrival (2:03)
2. Magno Evento (3:45)
3. Maneuvre (3:20)
4. Foregone (7:40)
5. Drainage Mechanism (4:22)
6. Watcher Witness (4:37)
7. Fair Warning (1:43)
8. Lavath (4:08)
9. Forja (4:01)
10. Inwards (2:18)
11. Vour Concession (4:07)
12. Devorador De Mundos (21:12)

Altarage online

Website
Facebook

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén