White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

ColdCell – The Greater Evil

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk is het maar een vreemde eend in de bijt: ColdCell. Dat heeft niks te maken met wat de band voor muziek maakt, maar meer met de afkomst. Deze band komt namelijk uit Zwitserland terwijl hun meest recente langspeler via Les Acteurs De L’Ombre Productions uitkwam. Dat label staat toch echt bekend om hun oog voor obscure uit Frankrijk afkomstige metal. Toch zag ColdCell The Greater Evil ook via die maatschappij uitkomen.

ColdCell

In 2012 zag ColdCell in het Zwitserse Basel het licht. De drummer van het geheel is ook degene die in Schammasch achter de drumkit zit. Voor de rest hult de line-up van dit vijftal in duisternis. Wel is duidelijk dat men voordat The Greater Evil uitkwam al drie langspelers op de markt had gebracht.

The Greater Evil

In zeven tracks laat ColdCell horen dat hun muziek op The Greater Evil te scharen valt onder de atmosferische black metal. Dat wordt direct in het eerste nummer, ‘Scapegoat Season’, al duidelijk. Na twee minuten en twintig secondes knalt de black metal de rustieke setting omver om zich onheilspellend over alles en iedereen heen te denderen. Toch blijft het rustgevende van de start wel terugkomen, vooral in het gitaarspel. Dit blijkt bijvoorbeeld ook in het daarop volgende ‘Those’. Leuk detail: de derde langspeler van ColdCell heette Those en daarop stond geen track met deze titel.

In het totaal duurt The Greater Evil vijftig minuten. Vijf van de zeven nummers gaan de grens van de zeven minuten over. Gezien het genre levert dat ook ruimte op om met de contrasten te spelen. Hierdoor kan de band gestaag iets toevoegen of wegnemen. ‘Armoured In Pride’ is daar ook een goed voorbeeld van. Als dan de blasts erin komen, blijft de gitaar sferische noten spelen.

Het is niet per se dat ColdCell met The Greater Evil de wereld gaat veranderen, want de black metal wordt tegenwoordig vaker zo ingericht. Wel is het een prima plaat geworden waarin het hallucinerende effect van de black metal duidelijk aanwezig is.

ColdCell - The Greater Evil

ColdCell online

Facebook
Instagram
Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén