White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crypta – Shades Of Sorrow

Leestijd: 2 minuten

De all female metalband Crypta knalde er in 2021 met Echoes Of The Soul direct overtuigend in. Hun snoeiharde death metal ging op die plaat gepaard met de kunsten van hun muzikale talenten. Inmiddels is men twee jaar verder en heeft de band de opvolger van die debuutplaat klaar. Via Napalm Records komt Crypta met Shades Of Sorrow.

Crypta

De band heeft wel een wijziging ondergaan. Sonia Anubis is niet meer van de partij. Zij was nog wel te horen in de afgelopen jaar verschenen single ‘I Resign’, maar heeft zich daarna op andere muzikale projecten gestort, waarvan Cobra Spell het meeste aandacht vergt. In Jéssica Falchi heeft Crypta echter een vervanger weten te vinden. Dat zij gitaar kan spelen, moge duidelijk zijn. De dame bestierde namelijk dat snaarinstrument ook in zowel een Iron Maiden als Metallica tribute band.

Shades Of Sorrow

In dertien tracks laat Crypta horen dat hun vliegende start een vervolg krijgt in een idem tempo. Buiten opener ‘The Aftermath’ en afsluiter ‘The Closure’ om, welke een intro en een outro van een minuut zijn, knallen de vier dames er de death metal op een brede manier in. ‘The Other Side Of Anger’, waarin ook het puike gitaarwerk sterk geëtaleerd wordt, opent nog met drumwerk dat aan hun landgenoten van Sepultura doet denken, terwijl men in ‘Stronghold’ de muziek veel breder trekt. Wie in de bridge zou binnenvallen, zou kunnen denken dat men zelfs te maken had met Der Weg Einer Freiheit, want de invloed van de (post-)black metal is in deze track niet ver weg.

Het sterke van de death metal van Crypta, buiten de getalenteerde skills van de vier leden, is dat de band hun death metal niet op een eenzijdige manier aan het publiek voorlegt. ‘Dark Clouds’ is bijvoorbeeld snel en furieus van aard terwijl men in ‘Lullaby For The Forsaken’ juist ook de meer slepende kant van de death metal naar voren laat komen. Dat doet Crypta zonder hun eigen karakter te verliezen, waardoor het wel een groot geheel is.

Shades Of Sorrow laat horen dat Crypta geen eendagsvlieg was. Dit kwartet zal de liefhebbers van de death metal wederom in vuur en vlam zetten met deze release. Kortom, gooi die haren alvast maar los.

Crypta - Shades Of Sorrow

Tracklist Shades Of Sorrow

1    The Aftermath
2    Dark Clouds
3    Poisonous Apathy
4    The Outsider
5    Stronghold
6    The Other Side of Anger
7    The Limbo
8    Trial of Traitors
9    Lullaby for the Forsaken
10    Agents of Chaos
11    Lift the Blindfold
12    Lord of Ruins
13    The Closure

CRYPTA ONLINE

Facebook
Instagram 

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén