White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cryptosis – Bionic Swarm

Het is even opletten, want er zijn veranderingen zoals er binnen bedrijven soms ook verandering plaatsvinden om te zorgen dat men toekomstbestendig zijn. Dat geldt ook voor Cryptosis. Die band mag dan nieuw zijn, dat is deze ook weer niet helemaal. Via Century Media komt Cryptosis met hun debuutplaat Bionic Swarm.

Cryptosis

Laurens Houvast, Frank te Riet en Marco Prij zijn namen die al gekend worden. Sterker nog: die namen waren al aan elkaar verbonden. De heren maakte veel furore als Distillator. Deze graag geziene thrash metal band heeft afgelopen jaar de naam veranderd, evenals de thematiek. Kortom, alles voor de toekomst.

Bionic Swarm

In een kleine veertig minuten laat Cryptosis de luisteraar genieten van tien tracks. Opener ‘Ouverture 2149’ neemt de luisteraar mee op reis naar de verre toekomst. Dat is overigens niet de kortste track van de schijf. ‘Perpetual Motion’ geldt als een interlude halverwege de release die de minuut net niet haalt.

De overige acht nummers laten horen dat Cryptosis het allemaal iets heftiger aan lijkt te pakken ten opzichte van Distillator. De invloeden muzikaal van de death metal lijken hoorbaar in de thrash. De krijs van Laurens Houvast, die in ‘Decypher’ ook nog aan Dani van Cradle Of Filth doet denken, geeft in combinatie met de backings van bassist Frank te Riet een mooie rauwheid mee aan de flitsende metal.

Ondanks dat het vooral de thrash metal is dat de klok slaat, geldt ook dat er invloeden van onder andere Textures te bespeuren lijken. Dan gaat het wel om de begindagen van die band, toen het daar ook nog wat rauwer was. ‘Conjuring The Egoist’ is daarbij ook een goed voorbeeld van het puike gitaarwerk op deze plaat. Dat gitaarwerk heeft in afsluiter ‘Flux Divergence’ ook nog iets weg van Mastodon. Wie daar overigens goed luistert, weet dat Cryptosis de sound uiterst verfijnd heeft vastgelegd. Overigens deed men dat onder de naam Distillator ook al.

Deze debuutplaat van Cryptosis laat horen dat zij helemaal klaar zijn voor de (verre) toekomst. Op een zeer vurige manier vol thrash metal laat Cryptosis met Bionic Swarm horen dat zij klaar zijn voor een groter toneel.

Cryptosis - Bionic Swarm

Tracklist Bionic Swarm

  1. Overture 2149
  2. Decypher
  3. Death Technology
  4. Prospect of Immortality
  5. Transcendence
  6. Perpetual Motion
  7. Conjuring the Egoist
  8. Game of Souls
  9. Mindscape
  10. Flux Divergence

Cryptosis online

Website
Facebook

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén