White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dark Sarah – Grim

Het is 2020 en de Finse band Dark Sarah komt met de vierde plaat. Daarmee onderstreept de groep de productiviteit, want Grim volgt twee jaar na The Golden Moth. Die kwam weer exact twee jaar na The Puzzle. Grim van Dark Sarah verschijnt zowel fysiek als digitaal via Napalm Records.

Dark Sarah

Voor wie het even had gemist: Heidi Parviainen richtte Dark Sarah op na haar vertrek uit Amberian Dawn. Ze verzamelde een mooi keurkorps aan muzikanten om haar heen en in 2015 volgde dan ook de eerste langspeler: Behind The Black Veil. Inmiddels heeft Dark Sarah voor Grim al afscheid genomen van JP Leppäluotu als vocalist. Voor hem is er echter nog wel een rol weggelegd op Grim. Daarover later meer.

Muziek

De plaat begint met een intro van bijna twee minuten. Gezien het sferische, sprookjesachtige karakter van deze female fronted metal past ‘My Name Is Luna’ in dat plaatje. Echter, er zullen genoeg stemmen zijn die vinden dat ‘The Chosen One’ de echte start is van deze schijf. Daarin vlamt Dark Sarah gelijk. Samen met ‘The Hex’ en ‘La Folie Verte’ is dat een voorbeeld van sterke symfonische female fronted metal. De heldere stem van Parviainen blijft dan het centrale punt van rust.

Die stem komt in het uiterst rustige ‘Iceheart’ ook sterk tot haar recht. Hier is het geen metal dat de klok slaat, maar presenteert Dark Sarah zich van haar meest rustige, intieme kant. Het ijskoude hart wordt hier op een voetstuk geplaatst.

Bijdrages

Twee tracks verwelkomen gastvocalisten. In ‘The Wolf And The Maiden’ komt JP Leppäluotu om de hoek kijken. Hij kruipt in de rol van de wolf. Hierdoor ontstaat er haast een musical-achtig spel binnen de metal tussen de twee rollen. Eén zelfde scenario wordt min of meer gepresenteerd in ‘Mörk’. In deze track, welke met zeven en een halve minuut veruit de langste is van Grim, neemt Jasse Jatala de rol van Mörk op zich. Grotesk is slechts een understatement. Magnum opus van Grim.

Met Grim heeft de Finse metalband een sterke plaat afgeleverd die goed zal vallen bij iedereen die iets heeft met de vrouwelijke kant van de metal of met symfonische, moderne metal. Dit vierde hoofdstuk van de band rondom Heidi Parviainen is wederom van hoge kwaliteit.

Dark Sarah Grim Cover Napalm records

Tracklist Grim

01. My Name Is Luna
02. The Chosen One
03. Illuminate
04. Melancholia
05. Iceheart
06. La Folie Verte
07. The Wolf and the Maiden (feat. JP Leppäluoto as Wolf)
08. The Hex
09. All Ears!
10. The Devil’s Peak
11. Mörk (feat. Jasse Jatala as Mörk)
12. The Dark Throne

Dark Sarah online

WEBSITE
INSTAGRAM
FACEBOOK

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén