White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Deathblow – Insect Politics

Als je gaat googelen naar de metalband Deathblow, dan volgen er vele resultaten. Dit artikel gaat over Deathblow uit Salt Lake City. Voor dit viertal gaat 2020 namelijk nog op een bijzondere manier eindigen. Deathblow brengt net voor Kerst via hun eigen Sewer Mouth Records de langspeler Insect Politics uit.

Deathblow

Deze Amerikaanse thrash metal band is officieel ontstaan in 2012. Toen werd de naam Dethblo naar vier jaren omgezet in Deathblow. Twee jaar later verscheen de eerste langspeler onder deze naam, om vervolgens het jaar daarop een ep uit te brengen. Daarom is het nu ook wel dat tijd die nieuwe langspeler verschijnt.

Insect Politics

Op deze tweede langspeler van Deathblow staan acht tracks. De helft daarvan duurt iets langer dan vijf minuten. Daarentegen staat ook ‘Nefarious Ends’ op de plaat. Die track tikt de grens van de drie minuten nog niet eens aan. De felle thrash zal daar bij menig metalhead voor warme nekspieren zorgen. De sterke solo zorgt in deze track voor een mooi eind.

De kracht van Deathblow op Insect Politics is dat de band de thrash op een felle, rauwe manier aanvlieg. De vocalen klinken zoals men in de jaren ’80 de thrash groot zag worden. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan Exodus en een vleugje Testament, maar dan wel van hun begindagen. ‘Convert Or Die!’ en ‘Insect Politics’ laten daarbij ook nog eens horen dat Deathblow over puike gitaristen beschikt.

Insect Politics heeft ook nog een link met de Nederlandse helden van Asphyx. Het gaat dan niet om de muziek, maar om de artwork. Die is namelijk gemaakt door Axel Hermann. Deze Duitser heeft dan ook weer werk op dat gebied voor Asphyx gedaan. Overigens kan hij ook gekend worden van zijn werk voor Sodom.

Wie van thrash in de no-nonsense stijl houdt, zit bij Deathblow goed gebakken. Deathblow heeft met Insect Politics een langspeler gemaakt die de rauwheid van de thrash op een mooie troon plaatst. Kortom, spijkerbroek en leren jack aan en de pul bier in de hand!

Deathblow - Insect Politics

Tracklist Insect Politics

1. Brain Bugs
2. Accelerated Decrepitude
3. Nefarious Ends
4. Insect Politics
5. Convert Or Die!
6. Through The Eyes Of Delusion
7. Agent Zero
8. Behind Closed Doors

Deathblow online

Bandcamp
Facebook
Instagram

Sewer Mouth Records

Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén