White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Venomous Concept – Politics Versus The Erection

Leestijd: 2 minuten

Wat is de relatie tussen de supergroep Venomous Concept en de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Het antwoord luidt 2004, 2008, 2016 en 2020. Die jaren staat voor én verkiezingen voor het meest infame beroep in de Verenigde Staten én voor de releases van Venomous Concept. En ja, inderdaad, ook 2020. Venomous Concept komt namelijk via Season Of Mist met Politics Versus The Erection.

Sharp en Embury

Venomous Concept in een Poison Idea-erende supergroep met Kevin Sharp en Shane Embury als drijvende krachten. Als er nu geen belletje gaat rinkelen, heeft men nog nooit van onder andere Brutal Truth en Napalm Death gehoord. Als dat het geval is, raadpleeg de gids van uw opvoeding. Dat terzijde. Samen met John Cooke en Danny Herrera, want de link met Napalm Death is groot, knallen deze heren er op los.

13 in 30

Gezien de leden is het ook niet gek dat Venomous Concept zich in de hoek van het extreme bevindt. Het label grindcore kan er gemakkelijk op geplakt worden. Toch is de sound van Venomous Concept meer dan dat. Op Politics Versus The Erection vuurt het kwartet in een half uur dertien tracks op de luisteraar af. Nummers hoeven ook niet lang te duren.

‘Simian Flu’, ‘Hole In The Ground’ en ‘Eliminate, de drie tracks waarmee Venomous Concept Politics Versus The Erection opent, laten direct horen dat deze band niet aan concessies doet. Op een veelzijdige manier slingert de groep een combinatie van grind- en hardcore om de oren van de luisteraar. Genadeloze riffs, hakkende drums en hier en daar felle solo’s leggen de basis waarover Kevin Sharp zijn frustratie de wereld in kan brullen.

Tekenend voor de breedte van de muziek is ‘Shadows’. Dit is een van de tracks waarin de band ook wat langzamere riffs gebruikt, iets wat in het mysterieuze, door bas voort gestuwde afsluiter ‘Politics Versus The Erection’ ook duidelijk wordt. Dat soort momenten zorgt wel voor een aangename afwisseling en balans in het geheel.

Deze heren hoeft men niet te vertellen hoe een brute, goede plaat gemaakt moet worden. Zij zijn verantwoordelijk voor het feit dat de mensheid weet wat een goede plaat is. Met Politics Versus The Erection weet Venomous Concept wederom op een geniale wijze te knallen. Op deze manier mag de Amerikaanse president elk jaar aftreden. Tenminste, als Venomous Concept daar dan ook in mee gaat.

Venomous Concept - Politics Versus The Erection

Tracklist Politics Versus The Erection

1. Simian Flu (03:20)
2. Hole in the Ground (00:53)
3. Eliminate (02:00)
4. Lemonade (03:42)
5. Colossal Failure (03:20)
6. Promise (03:24)
7. Septic Mind (03:15)
8. Dementia Degeneration (02:24)
9. Carrion (02:17)
10. Broken Teeth (02:09)
11. Shadows (02:46)
12. Mantis Toboggan (01:36)
13. Politics Versus the Erection (02:37)

Line-up Venomous Concept

Kevin Sharp – Vocals
Shane Embury – Bass
John Cooke – Guitar
Danny Herrera – Drums

Venomous Concept online

Facebook
Bandcamp
Instagram

Season Of Mist online

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén