White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘World Wide Weg’ nieuwe single Fleddy Melculy

De Belgische metalsensatie Fleddy Melculy brengt vandaag alweer zijn 5e nieuwe single uit getiteld ‘World Wide Weg’ van het 3e studio-album ‘Sabbath Fleddy Sabbath’ dat eerder dit jaar verscheen. Frontman Jeroen Camerlynck: “Stel je voor: het internet bestaat niet (meer). Zou de wereld er dan beter of slechter uitzien? Je zou in alle geval je eten niet meer zoveel fotograferen, ook de selfie en de emoji zouden niet bestaan en misschien zou de muziekindustrie niet zo hard veranderd zijn. Allemaal levensvragen die in ‘World Wide Weg’ gesteld worden door yours truly, Belgisch meest maatschappijkritische en zelfrelativerende hardcoreband Fleddy Melculy.”

Check hier de nieuwe single van Fleddy Melculy:

Tournee uitgesteld

Behalve filosofische levensvragen laat Jeroen tevens weten dat de ‘Sabbath Fleddy Sabbath’-tournee van dit jaar verplaatst is naar 2021. “Het is geen sinecure om een tour opnieuw te plannen zonder enig perspectief of concreet vooruitzicht op verbetering van de situatie. Samen met onze boekers en met de desbetreffende podia wordt er momenteel gekeken naar nieuwe data.

Concreet nieuws daarover zal in een later stadium volgen. We zijn als band gebrand om de geplande shows volgen jaar te kunnen laten doorgaan en met onze fans te beleven zoals ze bedoeld zijn: hard, luid, zweterig en intens as fuck! Daarom stellen we ze liever uit. Dit is meteen ook de reden waarom wij voorlopig ook geen livestream shows meer aannemen en nog geen optredens voor zittend publiek hebben gegeven. Bedankt voor het begrip en de steun van de afgelopen maanden!”

Sabbath Fleddy Sabbath

Het was net voordat corona de macht in het westen van Europa (en de hele wereld) overnam. Fleddy Melculy had toen net de nieuwe langspeler, Sabbath Fleddy Sabbath, uitgebracht. Achteraf was die timing goed: de band kon tenminste nog een releaseshow doen. Als Fleddy Melculy de plaat twee weken later wereldkundig had gemaakt, was dat niet mogelijk geweest.

Fleddy Melculy online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén