White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Demonhead – Black Devil Lies

Leestijd: 2 minuten

Als het om Australië gaat, is het eigenlijk gek dat men het gehele land als één ziet. Het is immers zo uitgestrekt dat de mensen aan de westkust weinig zullen hebben met de oostkust, buiten het feit dat ze allebei Aussies zijn. Toch hebben de Australiërs wel iets gemeen met elkaar. Dat is de muziek. Het eiland van de kangoeroes en koala’s is de bakermat voor veel bands. Demonhead is daar ook zo’n exponent van. Via Fastball Music komt deze groep met de langspeler Black Devil Lies.

De plaat is de opvolger van de in 2015 uitgekomen langspeler Bring On The Doom. De jaren daarna zijn enerverend geweest voor de band. Die ervaringen werden meegenomen in de muziek. Het resultaat zijn tien tracks, die in de bonusversie nog met drie nummers wordt uitgebreid. Die versie duurt zo’n drieënvijftig minuten.

Demonhead staat voor metal. Hier en daar is een vleugje invloed van de hardrock merkbaar, maar dat is ook niet gek in een land waar AC/DC en Rose Tattoo al decennia lang aan het roer staan. Toch is het wel de metal die de boventoon voert. ‘Black Devil Lies’ laat horen dat Pantera en Lamb Of God ook hun sporen in de sound nalaten. ‘Children Of The Night’ onderstreept dat deze band ook vanuit rustige sferen een nummer kan opbouwen. De climax van die track is ook echt een daverende climax.

De bonusversie van Black Devil Lies telt zoals gezegd drie extra nummers. ‘Behind The Mirror’ en ‘No More’ zijn opgenomen in de studio. Qua kwaliteit doen deze nummers niet onder voor wat er standaard op Black Devil Lies te vinden is. De liveversie van ‘Dopetown’ is opgenomen bij de releaseshow van de vorige plaat. In minder dan drie minuten laat Demonhead hier horen dat men on stage ook furieus te werk kan gaan.

Headbangers kunnen los gaan, want de nieuwe plaat van Demonhead onderstreept waarom deze band binnen eigen landsgrenzen al flink naam heeft. Black Devil Lies is moderne metal binnen de klassieke aanpak. Liefhebbers van de genoemde bands moeten deze band zeker checken.

6 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén