White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

D’Ercole – Hard Core

Leestijd: 2 minuten

Over Phil Vincent en zijn bands kan een boek worden geschreven. In verschillende bezettingen is hij actief, waarnaast hij ook solo nog actief is. D’Ercole is één van die bands van hem. Met die formatie komt hij met een nieuwe plaat. Via Rock Company Records komt D’Ercole namelijk met Hard Core.

D’Ercole

In D’Ercole heeft Phil Vincent Damian D’Ercole op de bas en percussie en B.F. D’Ercole als drummer en percussionist aan zijn zijde. Waarschijnlijk snapt men de naam van de band dan ook gelijk. Op Hard Core is ook Vince O’Regan van de partij. Hij verzorgt de lead gitaar partijen. De kenners van Phil Vincent en zijn werken weet dat hij ook geen onbekende van hem is.

Hard Core

Op deze nieuwe plaat schotelt D’Ercole tien nieuwe tracks voor. Samen zorgen die voor iets meer dan drie kwartier aan muziek. Deze tracks zijn geproduceerd en gemixt door Phil Vincent zelf, terwijl hij in Jacob Hansen een trouwe kompaan heeft als het om de mastering gaat.

De melodieuze hardrock van dit gezelschap komt in vele variaties. Opener ‘Keep It All Together’ is heavy en hangt ergens tussen Thin Lizzy en Alter Bridge, terwijl ‘Bad Dream’ ook een track aan de rustigere kant van Life Of Agony had kunnen zijn. Ook het stemgeluid doet daar aan denken. ‘This Is Your Life’ geeft blijk van de invloed van onder andere Van Halen en Journey, waar ‘So Many Years’ KISS en Thin Lizzy lijkt samen te trekken.

Een van de opvallendere tracks is ‘Bringing Me Down’. Hier is de invloed van Journey te merken, terwijl ook de meest recente langspeler van Ghost zijn sporen zomaar zou kunnen na hebben gelaten in de sound. Afsluiter ‘The Only One’, ruimschoots de langste track van de plaat, zorgt eveneens dat de gloriedagen van de hardrock in de jaren ’80 herbeleefd worden.

D’Ercole heeft met Hard Core een langspeler die vooral de breedte van de hardrock viert. De band laat horen goed te hebben geluisterd naar een breed scala aan bands, waardoor de plaat ook met een breed geluid komt.

D'Ercole - Hard Core

D’Ercole online

Website
Facebook

ROCK COMPANY RECORDS ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén