White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

DevilDriver – Dealing With Demons Vol.II

Leestijd: 2 minuten

Er waren eerdere uitspraken die deden vermoeden dat het tweede deel van Dealing With Demons al eerder uit zou komen, maar DevilDriver heeft een goede reden om Vol.II nu te zien verschijnen. Net als het eerste deel, welke in 2020 uit is gekomen, verschijnt Dealing With Demons Vol.II via Napalm Records.

DevilDriver

Dez Fafara en zijn kompanen hebben Jon Miller zien terugkeren. Dit oer-lid verliet in 2011 de band, maar nu is die bassist terug. Ten opzichte van Dealing With Demons Vol.I is er in Alex Lee ook een andere gitarist in de gelederen. Hij is de opvolger van de vertrokken Neal Tiemann.

Daarmee geldt dat oprichter Dez Fafara dus echt iemand van het eerste uur terug heeft. Gitarist Mike Spreitzer is sinds The Fury Of Our Maker’s Hand, wat de tweede studioplaat van deze Amerikanen is, van de partij. Daarmee geldt hij dus ook als een van de vertrouwde gezichten van deze metalband.

Dealing With Demons Vol.II

Nu is er dus het tweede deel van de dubbelaar Dealing With Demons. In negen tracks presenteert DevilDriver zich hier. Waar de band in het verleden nog wel eens een ultrakort of langer nummer in petto had, geldt hier, net als op het eerste deel, dat alle tracks een speelduur van tussen de drie en vijf minuten hebben. Met iets meer dan vijfendertig minuten geldt dan ook dat dit niet bepaald een lange plaat is.

Opener ‘I Have No Pity’ is nog even inkomen, want daar geeft DevilDriver minder gas dan gewend. Deze ietwat progressieve opener, welke wel duidelijk de DevilDriver-signatuur draagt, is daarmee wel mooie voorbode voor ‘Mantra’. Daar gaat het gas vol open en misschien kan men hierdoor hier ook meer van genieten doordat de opener juist wat meer groovend en slepend is.

Immer woedende Dez

Wie de jaren ’90 meemaakte, weet dat frontman Dez Fafara met het excentrieke Coal Chamber al boos was. Die woede lijkt na al die jaren nog steeds niet bekoeld te zijn. ‘Through The Depts’ en ‘It’s A Hard Truth’ zijn daar voorbeelden van. De basis die DevilDriver muzikaal legt, past ook precies in wat men van dit vijftal mag verwachten.

Hierdoor is Dealing With Demons Vol.II niet direct een hele verrassende plaat, maar wel één die volledig in de lijn der verwachtingen bij DevilDriver ligt. Deze band weet immers hoe de metal strak, melodieus en furieus gebracht moet worden.

DevilDriver - Dealing With Demons Vol.II

Tracklist Dealing With Demons Vol.II

1. I Have no Pity
2. Mantra
3. Nothing Lasts Forever
4. Summoning
5. Through the Depths
6. Bloodbath
7. It’s a Hard Truth
8. If Blood is Life
9. This Relationship, Broken

DEVILDRIVER ONLINE

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER
NAPALM RECORDS

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén