White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Marathon – Marathon EP

Leestijd: 2 minuten

Eerder werd al geschreven over de Marathon van Amsterdam. Nee, dit is er niet zo een van iets meer dan veertig kilometers waar men al rennend de streep wilt halen. Hier gaat het om de band met die naam uit de Nederlandse hoofdstad. Zij hebben nu hun eerste release, een extended play welke naar hunzelf genoemd is. Die verschijnt via V2 Records.

De band

De band bestaat uit drie leden. De klassieke opstelling zorgt voor veel ruimte voor elkaar, wat heeft geresulteerd in een sound waarin de banden met de post-punk, new wave en shoegaze allemaal worden aangehaald. Sinds hun oprichting is de weg omhoog al snel ingezet.

De debuutrelease

Nu is die eerste release van daar. In zes nummers presenteert deze Amsterdamse band zich. Vanaf opener ‘Age’ moet de luisteraar zich even in de wang knijpen, want dit is echt Amsterdam en niet de overkant van de Noordzee. Marathon laat met tracks als ‘Age’, ‘Tired’,  en ‘Mosquitos & Flies’ horen naadloos mee te kunnen draaien in de Britse scène. Invloeden van Killing Joke, Joy Division, The Cure en ook The Clash zijn hoorbaar, terwijl zelfs een moment nog in de vocalen een hint naar invloed van Faith No More, of eigenlijk Mike Patton zelf, gehoord kan worden.

Het dromerige en stuwende in de sound is de grote troef voor dit drietal. In ‘Fameless’ komt dat duidelijk naar voren. De explosie zal daar ook menig voet van de vloer krijgen, want aanstekelijk is het zeer zeker wat dit gezelschap laat horen.

De zes tracks op deze debuut-EP laten horen dat deze band een mooie toekomst tegemoet kan gaan. Dit is een visitekaartje waar menig ander jonge band van zal dromen. Als dit geen kickstart is, worden hier de schoenen opgegeten.

Marathon - Marathon EP

Tracklist Marathon EP

  1. Age
  2. Tired
  3. The Company
  4. Mosquitos & Flies
  5. Fameless
  6. How Does It Feel

MARATHON ONLINE

Website
Facebook
Instagram

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén