White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Teeth – A Biblical Worship Of Violence EP

Leestijd: 2 minuten

‘We Eat Our Young’. Het zou zomaar uit een conspiracy theory kunnen komen, kijkend naar welke opvallende berichten soms het nieuws halen. Echter, het gaat hier om de eerste track van iets wat wel heel hard is, maar wat gewoon met muziek te maken heeft. Het is namelijk de opening van A Biblical Worship Of Violence, de debuutplaat van Teeth. Deze extended play verschijnt via Nuclear Blast.

Teeth

Teeth is dus een nieuwkomer, maar bestaat wel uit muzikanten die niet nieuw zijn. Deze gasten zijn al in 2020 de studio ingedoken om te werken aan hun materiaal. Het resultaat daarvan is te vinden op A Biblical Worship Of Violence. In het totaal staan daar vijf tracks op, welke samen nog geen kwartier duren.

A Biblical Worship Of Violence EP

Als een goede tornado dendert Teeth op A Biblical Worship Of Violence direct de bühne op. Geen intro’s, maar een stormram aan muzikaal geweld. ‘We Eat Our Young’ en het daarop volgende ‘Hate Me’ doen ergens denken aan Dead Cross gecombineerd met The Dillinger Escape Plan uit hun begindagen.

‘Pig Virus’, waar nog geen twee minuten voor uitgetrokken moet worden, laat de link naar die laatst genoemde ook goed horen. Hier wordt ook duidelijk dat Teeth uit alle hoeken van de extremen van metal put. Als ‘Drip’ vervolgens geklonken heeft, sluit de release af met ‘EYESHORNSMOUTH’. Met meer dan vier minuten is dit ook ruim de langste track van de release. Machine Head, Korn, Slipknot en Gojira vullen de eerder genoemde bands aan om de sound nog meer vorm te geven.

Verwacht bij Teeth op A Biblical Worship Of Violence geen gepolijste metal, maar door sludge, hardcore en crust beïnvloede, meedogenloze punch-in-your-face metal. Alle frustratie mag vloeien.

Teeth - A Biblical Worship Of Violence - Artwork

Tracklist A Biblical Worship Of Violence EP

1. We Eat Our Young
2. Hate Me
3. Pig Virus
4. Drip
5. EYESHORNSMOUTH 

Teeth online

Twitter
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén