White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dorthia Cottrell – Death Folk Country

Leestijd: 2 minuten

Ja, de oplettende lezer had die naam al herkend, want het is inderdaad de Dorthia Cottrell die ook in Windhand de vocalen voor haar rekening neemt. Echter, zij doet meer dan die doom band alleen. Solo is zij ook bezig en in dat kader komt Dorthia Cottrell met Death Folk Country, welke via Relapse Records uitkomt.

Dorthia Cottrell

Zoals al aangehaald wordt zij natuurlijk gekend van haar betoverende werk in Windhand. Zij is samen Garrett Morris het deel van de band dat het begin heeft meegemaakt. Met die band maakte ze tot op heden vier langspelers. Solo kwam zij in 2015 met haar debuutplaat. Die heette simpelweg Dorthia Cottrell.

Death Folk Country

Nu heeft Dorthia Cottrell tijd gevonden om haar tweede soloplaat uit te brengen. Death Folk Country heeft echter niks te maken met de donkere kant van het kruispunt van de folk en country. Dorthia Cottrell staat op Death Folk Country eerder voor een ambient gevoerde versie van de doom, waarbij de donkerte betoverend werkt. Dat blijkt wel in ‘Effigy At The Gate Of Ur’.

‘Midnight Boy’ is een goed voorbeeld van dat Dorthia Cottrell goed gebruik maakt van effecten. Zowel de snijdende gitaar, de tokkelende baslijn als haar overstuurde vocalen. Hierdoor gaat de luisteraar ook weer op het puntje van de stoel zitten, want de tracks daarvoor waren vooral bedwelmend van aard, bij vlagen alsof Lana Del Rey in een trip de donkerte op een langzaam tempo, maar wel intens, op de mensheid wilt afvuren. Dan is de schwung van ‘Midnight Boy’ juist even fijn, ook omdat het nog meer variatie in het geheel brengt. ‘Take Up Serpents’ onderstreept dat zij ook kan overkomen als een vrouwelijke versie van Leonard Cohen. Haar manier van het wegleggen van de woorden ligt ook veelvuldig in zijn lijn.

Nadat ‘Death Is The Reward For Love’ heft geklonken, en daarmee de donkerte achtergelaten wordt, is het even bezinnen. Dorthia Cottrell schotelt namelijk met Death Folk Country een album voor waarvan in het begin gedacht wordt ‘wat moet ik ermee’, om er vervolgens helemaal in op te gaan. Daarom is het advies ook de hele plaat van a tot z op te zetten, want dan zal die betoveren.

Dorthia Cottrell - Death Folk Country

Tracklist Death Folk Country

1.Death is the Punishment for Love
2.Harvester 03:20
3.Black Canyon
4.Family Annihilator 06:59
5.Effigy at the Gates of Ur
6.Midnight Boy
7.Hell in My Water
8.Take up Serpents 04:38
9.For Alicia
10.Eat What I Kill
11.Death is the Reward for Love

Dorthia Cottrell online

Bandcamp
Instagram

RELAPSE RECORDS ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén