White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Melanie Wiegmann & Carl Carlton – Glory Of Love

Leestijd: 2 minuten

Gozo. Wie er nog nooit is geweest, doen. En dan niet alleen als dagtrip vanuit Malta, maar echt daar verblijven. De ochtenden en avonden op dit kleine tot Malta behorende eiland zijn onbeschrijflijk, iets waar het begrip ‘mooi’ niet eens de lading juist kan dekken. Dat eiland was ook de basis van Glory Of Love, wat een plaat is van Melanie Wiegmann en Carl Carlton.

Melanie Wiegmann & Carl Carlton

Zij is van origine actrice en van Duitse afkomst, hij een muzikant met een tweede huis op Gozo. Wiegmann kwam langs voor een paar dagen, maar dat werd door de coronapandemie een periode van drie jaar. Die hebben zij mooi benut om ditmaal samen de liefde in de muziek te vinden, waardoor dit duo als artiestenduo geboren was.

Glory Of Love

De muziek op Glory Of Love laat zich kenmerken door de invloeden van de country, americana, folk en indie. Opener ‘Long Monday’ komt met de vibe van de country, terwijl hun vertolking van ‘If I Needed You’ juist nog subtiel wat Oosterse invloeden lijken toe te laten in sound. Dat is gezien de locatie ook niet gek, want Gozo ligt midden in de Middellandse Zee waar men het beste van zowel het Europese zuiden als het noorden van Afrika samen heeft laten komen.

Het kan niet zijn dat er een luisteraar bestaat die van de vijftien track geen een bekend in de oren klinkt. Hun interpretaties van Leonard Cohen’s ‘Dance Me To The End Of Love’, het doordringende ‘Love Hurts’, bekend van Nazareth, en Tom Petty’s ‘Wildflowers’ laten horen dat zij zich klassiekers eigen kunnen maken. Dat men dan met hun ijzersterke versie van ‘The Rose’ mag eindigen, zorgt ervoor dat men ook echt even stil is als de klanken van de muzikanten verstommen.

Glory Of Love laat horen dat Melanie Wiegmann & Carl Carlton met Gozo als prachtige basis het beste in elkaar naar boven halen. Een plaat vol klassiekers die van begin tot eind overtuigen.

Melanie Wiegmann & Carl Carlton - Glory Of Love
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén