White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

KK’s Priest – The Sinner Rides Again

Leestijd: 2 minuten

Laten we voorop stellen dat het gaat om de muziek, want als men tegenwoordig meningen over personen en uitlatingen in het verleden leidend moeten laten zijn, wordt de wereld er niet beter van. Een muzikant dient dan ook altijd op basis van wat die muzikaal voorschotelt, beoordeelt te worden. Dat is zo fair in de benadering. En als het om muziek gaat, is het uitkijken geweest naar de nieuwe muziek van K.K. Downing in zijn KK’s Priest, welke in The Sinner Rides Again de nieuwe plaat kent.

KK’s Priest

Opgericht met een stevige basis van oud-leden van Judas Priest in de gelederen, heeft K.K. Downing samen met Tim ‘Ripper’ Owens’ de heavy metal weer hoog in het vaandel hangen. Dat bleek wel met de debuutplaat, Sermons Of The Sinner. Die plaat zorgde er ook voor dat de band zich bij Napalm Records in de kijker heeft gespeeld, welke nu de nieuwe release uitbrengt.

The Sinner Rides Again

In negen nummers, welke samen voor iets meer dan veertig minuten duren, laat KK’s Priest op The Sinner Rides Again duidelijk blijken dat de heavy metal nog maar wat graag door de aderen giert. Opener ‘Son Of The Sentinel’ zet gelijk de toon. Daarbij moet niet alleen aan het puike gitaarspel gedacht worden waarmee dit genre floreert. Het zijn namelijk ook de veelzijdige vocalen van Owens en het oppompende drumwerk, waardoor iedere metalhead met gemak zijn vuist balt en helemaal op gaat in deze muziek.

Dat KK’s Priest de heavy metal niet op een eenzijdige manier presenteert, wordt op The Sinner Rides Again wel duidelijk. ‘Keeper Of The Graves’ weer zich op te bouwen vanuit donkere mist, voelbaar tot op het bot en bijna mysterieus voor de oren. Waar daar de rust grotendeels de troef is, kent men in ‘Wash Away Your Sins’ een ultieme afsluiter die de metalhead echt in vuur en vlam zal zetten.

Wie heavy metal zegt, ademt en leeft, zal er blind op kunnen vertrouwen dat The Sinner Rides Again een nieuw bewijs is van het vakmanschap van KK’s Priest. Dit is veertig minuten puur heavy metal genot, opdat men dat niet vergeet!

KK's Priest - The Sinner Rides Again

Tracklist The Sinner Rides Again

1    Sons Of The Sentinel
2    Strike Of The Viper
3    Reap The Whirlwind
4    One More Shot At Glory
5    Hymn 66
6    The Sinner Rides Again
7    Keeper Of The Graves
8    Pledge Your Souls
9    Wash Away Your Sins

KK’s Priest online

Website
Facebook
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén