White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Drott – Drott EP

Leestijd: 2 minuten

Als er staat dat er leden in zitten van Enslaved en Ulver, dan zegt dat eigenlijk nog niks over het genre. Alom is bekend dat de leden van die bands het experiment niet schuwen. Daarom is het ook de vraag hoe deze nieuwe samenwerking gaat klinken. Via By Norse Music komt Drott met de eerste ep, die simpelweg Drott heet.

Drott

Deze uit Noorwegen afkomstige groep staat voor instrumentale muziek. Arve Isdal is bekend als gitarist van Enslaved. Ivar Thormodsæter kan weer gekend worden van zijn bijdrages op de drums bij Ulver. Het trio wordt gecompleteerd door Matias Monson. Samen laten zij zich inspireren door zowel de metal als jazz en alles wat er tussen zit.

Drott EP

Deze eerste release van Drott telt vier tracks. De kortste daarvan duurt net geen vijf minuten, terwijl de langste de zeven op een paar tellen na niet haalt. Dat is afsluiter ‘Numen’. Hier wordt op een bijna hallucinerende, rustige manier de luisteraar bedwelmd door de trippende melodieën. Dit betekent gewoon liggen en wegdromen bij alles wat gaat komen. Een geweldige opbouw.

Opener ‘Shikoba’ laat direct al horen dat Drott niet gekomen is om louter één genre aan de man te brengen. Als er dan toch een genre genoemd moet worden, dan zou post-rock het beste aangehaald kunnen worden. Toch zit er meer in. De basis van drums en gitaar wordt op een zeer sierlijke manier ingevuld met allerlei andere geluiden, waardoor er zowel een Oosters als mystiek karakter rond sluimert.

De vier tracks op de Drott EP laten horen dat de band Drott geheel los staat van waar de leden met hun andere bands mee bezig waren. Dit is op een haast dromerige manier de luisteraar bedwelmen en laten wegdromen naar de mooiste plekken op deze aardbol.

Drott - Drott EP

Tracklist Drott EP

  1. Shikoba
  2. Milonga Del Agya
  3. Dance Of The Mylings
  4. Numen

Drott online

Facebook
Bandcamp

BY NORSE MUSIC ONLINE

Website
Bandcamp
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén