White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Flying Circus – Flying Circus

Leestijd: 2 minuten

Een Best of album uitbrengen kan ook op een geheel andere wijze dan simpelweg wat tracks uit het oeuvre bijeen zoeken en op een schijf plaatsen. Dat bewijzen de heren van Flying Circus. Deze Duitsers hebben het namelijk net wat anders aangepakt. De plaat die naar de band zelf heet, komt uit via Fastball Records.

Flying Circus

De oorsprong van deze band ligt aan het begin van de jaren ’90. In de loop der tijd zijn er wel wat wisselingen geweest, maar afgelopen jaar bewees de groep nog steeds still going strong te zijn. Toen verscheen namelijk via dezelfde platenmaatschappij 1968. Dat conceptalbum over het jaar 1968 smaakte naar meer.

Best of maar dan anders

Voor deze verzamelaar heeft het vijftal niet alleen tracks uit het verzameld; deze zijn grotendeels ook opnieuw opgenomen. Dat betekent dat alles tracks die voor 2011 uit zijn gekomen, opnieuw zijn opgenomen, terwijl de tracks die later uit zijn gekomen, ook een beetje opgepoetst zijn.

Die heropnames zijn vanuit de diverse thuisstudio’s gedaan. Wie opener ‘The World Is Mine’, welke met meer acht minuten ruim de langste track van de schijf is, hoort, weet dat de kwaliteiten dezer dagen van thuisstudio’s ook goed is. De sound klinkt helder en mooi uitgebalanceerd. Dat blijkt ook in ‘Dystopia’, wat het nieuwe nummer is. Daar is ook een mooie rol weggelegd in deze progressieve rock voor bassist Roger Weitz.

Eigenlijk zouden meer bands het voorbeeld van Flying Circus moeten volgen. Op deze manier geeft een band namelijk een mooie verzamelaar ook nog extra glans, naast dat het een mooi overzicht geeft van waar de band in al die jaren voor heeft gestaan.

Flying Circus - Flying Circus

Tracklist Flying Circus

1. The World Is Mine (8:37)
2. Dystopia (3:40)
3. Fire (I Wanna Go) (5:20)
4. Seasons (6:52)
5. Bedevere’s Wake (6:13)
6. Cut It Deep (3:25)
7. Derry (1:59)
8. Follow the Empress (5:16)
9. Carpe Noctem (4:58)
10. Living a Lie (4:05)
11. The Hopes We Had (in 1968) (6:48)
12. Voices in the Rain (5:16)
13. Pride of Creation (4:45)
14. The Edge of the World (7:05)
15. The Jewel City (5:26)

Flying Circus online

Facebook
Website

Fastball Music online

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén