White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Earthless – From The Ages (Remastered)

Leestijd: 2 minuten

De titeltrack verscheen al op de planken na de glansrijke show op Roadburn, welke in 2008 ook op plaat verscheen. Toch was het nog zes jaar wachten na Rhythms From A Cosmic Sky voordat de nieuwe studioplaat van Earthless er kwam. Die derde langspeler is ook van een nieuwe mastering voorzien. Net als de andere heruitgaves van Earthless komt From The Ages uit via Nuclear Blast.

Earthless

Na Sonic Prayer en het daarop volgende Rhythms From A Cosmic Sky verscheen de derde studioplaat van Earthless pas na een lange stilte. Qua line-up was er niks veranderd en ook het label was hetzelfde gebleven, destijds. Toch kwam dit nieuwe hoofdstuk van dit Amerikaanse trio met iets nieuws.

From The Ages

Op From The Ages had Earthless ineens ruimte voor vier tracks. Op eerste langspeler was er nog maar ruimte voor twee geweest en de tweede kende alleen in de bonusuitgave drie songs. Op From The Ages bracht Earthless gelijk vier tracks aan de man. De titeltrack mag met een speelduur van meer dan een half uur met recht het magnum opus van deze plaat genoemd worden.

‘From The Ages’ is in een half uur Earthless op een presenteerblaadje. Letterlijk alle facetten van hun kunnen worden hier geëtaleerd om het vervolgens ook binnen een nummer te houden. Van het bruisende riffwerk tot aan de zwevende en gierende solo’s, het zit er allemaal in. Dit is misschien het snelste half uur van een mensenleven.

Black Zeppelin

Toch is From The Ages zeker wel meer dan de titeltrack. ‘Equus October’ is met nog geen zes minuten erg kort, maar drijft de sferen goed op. De baslijn doet sterk aan Black Sabbath denken en het gitaarspel aan Led Zeppelin, alvorens men bruusk neerstort. Oké, ergens is er natuurlijk een grens aan de speelduur. ‘Violence Of The Red Sea’ en ‘Uluru Rock’, welke beide net geen kwartier duren, stralen beide ook nu op hun eigen manier. Gitaarliefhebbers zullen op het puntje van hun stoel zitten.

Driemaal is het een geremasterde plaat waarvan de ondergetekende telkens voornemens is alleen de liefhebber op deze heruitgave te wijzen, omdat Earthless dat verdient. Driemaal is het ook een feit dat dit uitgemond is in een serieuze review, puur door de energieke krachten die deze platen op de wereld loslaten. From The Ages brengt Earthless opnieuw in de eeuwige spotlight van de gitaarliefhebbers.

Earthless - From The Ages (Remastered) - Artwork

Tracklist From The Ages (Remastered)

  1. Violence Of The Red Sea
  2. Uluru Rock
  3. Equus October
  4. From The Ages

EARTHLESS ONLINE

Website
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén