White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ecocide – Metamorphosis

Leestijd: 2 minuten

Het voelt al als een ander tijdperk toen de Nederlandse band Ecocide met Eye Of Wicked Sight kwam. Die debuutplaat kwam namelijk in 2013 uit. Dat is tien jaar geleden dus en daarom een goede reden om eindelijk een opvolger te krijgen. Of dat ook zo gedacht was, is niet bekend, maar feit is dat Ecocide via Memento Mori nu met Metamorphosis komt.

Ecocide

Het viertal van Ecocide acteerde ooit als drietal en heeft sinds de oprichting in 2012 ook al tweemaal een pauze ingelast. Beide keren kon de band het toch niet laten en zijn de instrumenten weer opgepakt. De meest recente wederopstanding van Ecocide vond in dit heugelijke kalenderjaar plaats, met die langverwachte nieuwe plaat als het resultaat.

Metamorphosis

Wie de band het afgelopen decennium gevolgd heeft, weet dat er na Eye Of Wicked Sight weldegelijk nieuwe muziek is verschenen. Meermaals heeft Ecocide, vaak met lange tijd ertussen, singles uitgebracht. Geen van die tracks zijn te vinden op Metamorphosis, wat betekent dat hier echt een ruim half uur aan nieuwe muziek van Ecocide op de planken ligt.

De negen tracks starten met ‘Prologue’, wat een onheilspellende intro is, maar niet meer dan dat. Daarna wordt duidelijk dat Ecocide in de loop der jaren de death metal steviger naar zich toe heeft getrokken. Tracks als ‘Metamorphosis’ en ‘Terminus’ zullen er bij de liefhebber van de old school death metal in gaan als zoete koek. ‘Corrupted Reality’ laat vervolgens nog wel de invloed van de thrash blijken, iets wat in het verleden duidelijker in de sound naar voren kwam. Is het erg dat Ecocide zich meer naar de death metal heeft bewogen? Nee. Absoluut niet, want de kwaliteit ligt er. Echter dat die invloeden van de thrash ook later op de plaat nog hier en daar lekker voelbaar zijn, maakt het geheel wel lekker smeuïg. Thrash en death vullen elkaar immers op een vurige manier aan.

Het mag dan wel tien jaar hebben geduurd, maar dan heeft men ook wat. Ecocide heeft met Metamorphosis een strakke plaat gemaakt waar de death de overhand over de thrash heeft en die bovenal de metalhead opzweept te bewegen.

Ecocide - Metamorphosis

Tracklist Metamorphosis

01 Prologue 1:09
02 Metamorphosis 4:40
03 Terminus 4:09
04 Corrupted Reality 3:49
05 On The Shores Of Madness 4:43
06 Vortex Singularity 3:36
07 Transcendence Of The Mind 5:17
08 The Flayed 3:28
09 Amongst The Tombs 2:58

Ecocide online

Facebook
Bandcamp

Memento Mori online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén