White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Einar Flaa – Silent String

Leestijd: 2 minuten

Er zijn zaken die altijd van invloed blijven op het leven. Voor de Noorse muzikant Einar Flaa geldt dat hij geïnspireerd is geraakt als kind door de muziek uit zijn vaders gitaar en diens protestliederen, terwijl hij anderzijds ook diep geraakt wordt door de natuur en de schoonheid hiervan. Dat vormt dan ook de basis voor zijn eigen muziek. Onlangs kwam hij via Grappa met de langspeler Silent String.

Het is een half uur aan muziek waarmee Einar Flaa, samen met enkele bevriende muzikanten die zijn muziek ook perfect aanvoelen, de luisteraar volledig inpakt. Muzikaal moet men Einar Flaa plaatsen in een hoek waar ook Neil Young gevonden kan worden. Soms klinkt hij, zoals in opener ‘Close To Nature’ en het met piano opgesierde ‘If I Wa Our President’, ook als een ingetogen versie van hem. Overigens is dat laatst genoemde nummer ook een goed voorbeeld van het feit dat Einar Flaa ook echt iets wilt meegeven met zijn muziek.

Op Silent String laat Einar Flaa horen dat hij als singer-songwriter niet alleen muziek schrijft welke makkelijk in het gehoor ligt, hij sluit genres ook niet uit. Invloeden van de country en folk zijn dan ook regelmatig te bespeuren zonder dat zij het gevecht met elkaar aangaan. ‘Activist’, welke gezien de inhoud zelfs op een bepaald moment nog een link naar Groningen legt, laat dat ook goed horen.

Het zijn maar negen nummers. Dat is misschien het enige manco aan deze schijf. Wie zulke gemoedelijke nummers weet te maken en daarin de boodschap goed weet te verpakken, mag langer gehoord worden. Daarom is het fijn dat er een repeatknop is voor Silent String van Einar Flaa.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén