White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Eleine – We Shall Remain

Leestijd: 2 minuten

We de symfonische metal de afgelopen jaren een beetje gevolgd heeft, en dat met namelijk de tak die wordt aangevoerd door de vrouwelijke vocalen, kan Eleine niet zijn misgelopen. Deze band timmert flink aan de weg. Hun vierde langspeler is inmiddels aanstaande. Via Atomic Fire Records komt Eleine met We Shall Remain.

Eleine

Het verhaal van Eleine heeft de afgelopen jaren veel kleur gekregen. Nadat de band Dance In Hell had uitgebracht, kwam de groep bij het bovengenoemde label terecht. Hun wereld werd groter, iets wat ook met hun status wat deed. Deze inmiddels graag geziene band rondom Madeleine Liljestam kwam afgelopen jaar met Acoustic In Hell, een akoestische zinspeling op songs van Dance In Hell. Daarmee liet de band hun veelzijdigheid duidelijk blijken.

We Shall Remain

De vooraankondigingen van We Shall Remain gingen gepaard met een serie sterke singles van Eleine. Daarin werd gelijk duidelijk dat men de studio in gedoken is om de metalhead in beweging te krijgen. In alle tien tracks hoopt Eleine dan ook net zo te overtuigen als wat men heeft gedaan met de voorproefjes.

Dat de band er werk van heeft gemaakt, is te horen aan de productie. Een track als ‘Suffering’, ergens hangend tussen de meer ingetogen kant van Epica en Evanescence, onderstreept dat. De basis is behoorlijk metal, maar door de cleane, meeslepende vocalen van Liljestam zorgen ervoor dat de luisteraar op een fijne manier bedwelmd wordt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor ‘Promise Of  Apocalypse’.

Naast Madeleine Liljestam is ook Rikard Ekberg een belangrijk onderdeel van de band. Hij is niet alleen degene die het gitaarwerk en de mannelijke vocalen voor zijn rekening neemt, hij is ook samen met Liljestam degene die deze plaat geproduceerd heeft. Dat heeft dit duo goed gedaan. Tracks als ‘We Are Legion’, Never Forget’ en afsluiter ‘We Shall Remain’ laten dat goed horen en gaan ongetwijfeld live het ook goed doen. Echter, die capaciteit heeft elke track op We Shall Remain.

We Shall Remain onderstreept met verve waarom de ster van Eleine de afgelopen jaren zo snel rijzende was. Wie warm wordt van de female fronted kant van de symfonische metal, gaat dit album meer dan grijs draaien.

Eleine - We Shall Remain

TRACKLIST WE SHALL REMAIN

01. Never Forget
02. Stand By The Flame
03. We Are Legion
04. Promise Of Apocalypse
05. Blood In Their Eyes
06. Vemod
07. Through The Mist
08. Suffering
09. War Das Alles
10. We Shall Remain

ELEINE ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén