White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cavalera – Bestial Devastation EP

Leestijd: 2 minuten

Eigenlijk is het heel erg terug naar de Roots, maar dan niet naar dat album. De broers Cavalera vormden ooit de start van Sepultura, verdwenen allebei uit die line-up en komen nu opnieuw met die eerste uitgaves van Sepultura. Maar, Max en Iggor Cavalera hebben dus de EP Bestial Devastation opnieuw opgenomen. Die release verschijnt via Nuclear Blast.

Cavalera

Eigenlijk is Cavalera gewoon Cavalera Conspiracy maar dan zonder de helft van de line-up, iets wat dus ook voor de naam geldt. Cavalera wijst dus op Max en Iggor Cavalera, welke bij de metalheads geen introductie meer nodig hebben. Als duo zijn zij dus de studio ingedoken om het allereerste begin opnieuw op te nemen. Iggor neemt de drums en percussie op zich en Max de gitaarpartijen en vocalen.

Bestial Devastation EP

De jaren zijn flink verder gevorderd, maar Cavalera duikt nog steeds met dezelfde intensiteit de tracks van Bestial Devastation in. De EP, welke destijds onderdeel was van een split met Overdose en later ook aan de heruitgave van Morbid Visions is toegevoegd, was opgenomen toen de broers nog niet eens halverwege hun tienerjaren waren. Toch stond de metal, beïnvloed door de thrash en death, al als een huis.

‘Antichrist’ en ‘Necromancer’, tracks die later ook nog zo nu in de spotlight zijn gekomen, geven wel een déjà vu naar de release van destijds. Dat zit hem ook in de wat schelle, felle sound en duidelijk is dat Max Cavalera ook echt niet acteert als bij Soulfly dezer dagen. En ja, dan blijven dit toch wel hele lekkere songs.

Waar normaal na het heerlijke ‘Warriors Of Death’ de tracklist klaar was, heeft Cavalera nu op Bestial Devastation een extra song toegevoegd. ‘Sexta Feira 13’ pakt terug naar het Portugees, een taal waarin ook de overige songs eigenlijk waren geschreven. De vurige, opzwepende metal ligt wel in de lijn van de rest, waardoor het nog wel een extra krachtig slot aan deze release geeft.

Oké, Cavalera laat op Bestial Devastation  horen dat de tracks van de EP van destijds nog steeds hoogstaande metaltracks zijn en dat de broers er dus nog steeds zin in hebben. Leuk voor de fans die geen genoeg kunnen krijgen van Sepultura en de broers Cavalera.

Cavalera - Bestial Devastation - Artwork

TRACKLIST BESTIAL DEVASTATION

  1. The Curse
  2. Bestial Devastation
  3. Antichrist
  4. Necromancer
  5. Warriors Of Death
  6. Sexta Feira 13

CAVALERA ONLINE

Website
Facebook
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén