White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Elusion – The Fundamental Paradox

Toen het Belgische Elusion in 2019 met de langspeler Singularity kwam, gold dat die plaat niet altijd even makkelijk was op het eerste oor, maar wie er geduld voor opbracht, de schoonheid er wel van in zou kunnen zien. Dat album heeft nu een opvolger gekregen. Geheel in eigen beheer komt Elusion met The Fundamental Paradox.

Elusion

De tijden voor Elusion zijn ook veranderd. De band opereert momenteel als drietal. Gitarist Domingo Smets, welke ook de initiator van deze groep is, heeft op de plaat ook het merendeel van de baslijnen voor zijn rekening genomen. Overigens is oud-gitarist Stijn van Peborgh nog wel te horen in de opnames, waaronder met een solo in ‘Acrimonious’.

The Fundamental Paradox

Op deze tweede langspeler van Elusion staan negen tracks. Elusion maakt direct duidelijk dat zij gekomen zijn om de metal harten voor zich te winnen. De inzet van de drums in ‘…In Love And War’, waarmee de schijf begint, knalt er namelijk gelijk in. Direct wordt duidelijk dat de metal van Elusion vanuit vele hoeken van de metal put. Zo zijn de invloeden van de power, heavy en symfonische metal te horen.

‘From The Woods To The Water’ is misschien wel de meest gewaagde track. Even kan worden gedacht dat zangeres Evy Verbruggen start met een imitatie van een oude reclame voor een paars gekleurd merk chocolade. De percussie speelt vervolgens ook een mooie rol om andere sferen aan te halen. De gitaarpartij doet vervolgens nog invloed van Tool vermoeden. ‘In Balance’ en ‘Science/Fiction’, wat misschien wel de beste track van de release is, als er gekozen zou moeten worden, onderstrepen dat Elusion ook goed zal scoren bij fans van onder andere Epica.

Waar Singularity nog net die extra luisterbeurt nodig had, laat Elusion horen dat zij op The Fundamental Paradox in staat zijn om in één keer de luisteraar te overtuigen. Daarmee laten deze Belgen dus duidelijk groei zien. Mooi.

Elusion - The Fundamental Paradox

Tracklist The Fundamental Paradox

  1. … In Love And War 03:43
  2. Chiaroscuro 03:48
  3. Acrimonious 04:19
  4. Adversity 04:24
  5. Science – Fiction 04:04
  6. From The Woods To The Water 05:47
  7. In Balance 06:22
  8. Isochronism 04:29
  9. Deafening Silence 05:20

Elusion online

Website
Facebook
Bandcamp
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén