White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

En Minor – When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out

En Minor zal de meeste mensen niks zeggen. De naam Phil Anselmo daarentegen wel. Pantera, Down, Superjoint Ritual zijn een paar bands waar hij de vocalen deed. Deze duizendpoot zit ook achter En Minor. Via Season Of Mist komt En Minor met When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out.

En Minor

Dit is misschien wel het langst lopende project van Phil Anselmo. Al sinds hij een gitaar heeft, was hij bezig met het schrijven van nummers. In dat kader kan worden gesteld dat hij de basis heeft gelegd toen hij negen was. En Minor is echter wel een bont gezelschap worden. Naast Anselmo zijn er nog twee gitaristen, een bassist, een cellist, een drummer, een percussionist en ook nog een toetsenist die af en toe meezingt. Kortom, een hele groep bij elkaar.

Langspeler

When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out is de eerste langspeler van En Minor. De muziek komt voort doordat Anselmo met Stephen Taylor, bekend van Wovenhand en 16 Horsepower, er samen voor zijn gaan zitten. De groep werd uitgebreid en zo ook het repertoire. Deze eerste langspeler telt elf tracks.

Die nummers zijn absoluut niet bedoeld om een feestje mee te bouwen. Zoals de band zelf laat weten: het is om een feestje dood te leggen. De haast depressief aandoende rock, waarbij de donkere ondertoon van de cello extra diepte brengt, is weinig opzwepend. ‘Mausoleums’, waarmee de schijf opent, is daar een goed voorbeeld van. De akoestische gitaar en de invloeden van de country en rock zorgen voor een ietwat vreemde gewaarwording rondom Anselmo. Dit is zijn donkere kant, zonder zich negatief te gedragen. Dit is zijn hart dat spreekt.

Op de vraag hoe men de muziek moet inzien, kan worden gesteld dat het klinkt alsof wijlen Peter Steele met enkele muzikanten uit de country en een vleugje Nick Cave te werk gaat. ‘Love Needs Love’ had zo van de laatst genoemde kunnen zijn. Sommige tracks lijken haast te sluipen in de donkere mist.

Het is goed dat de herfst in zicht is. Dit is een plaat die hoort bij het schuifelen door de gevallen bladeren bij het matige licht van straatlantaarns in de avondmist. En Minor laat op When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out de donkere, intense kant van de akoestische muziek horen.   

En Minor  When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out

Tracklist

1. Mausoleums (4:57)
2. Blue (5:07)
3. On The Floor (5:22)
4. Dead Can’t Dance (2:38)
5. Love Needs Love (3:39)
6. Warm Sharp Bath Sleep (4:20)
7. Melancholia (3:19)
8. This Is Not Your Day (3:03)
9. Black Mass (4:40)
10. Hats Off (2:52)
11. Disposable For You (4:27)

En Minor online

Facebook
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén