White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Exhorder – Mourn The Southern Skies

Het was 1992. Sommige lezers waren misschien niet eens bewust van de metal destijds, of niet eens geboren. Toen kwam het album The Law uit van Exhorder. Dat was destijds de tweede langspeler van de band. De band stopte, kwam terug, herhaalde dat een paar keer, maar is nu echt terug. Na zevenentwintig jaar komt Exhorder met hun derde langspeler. Mourn The Southern Skies komt uit via Nuclear Blast.

Oerleden Vinnie LaBella en Kyle Thomas hebben drie nieuwe muzikanten aan hun zijde gevonden. Die leden hebben overigens hun sporen elders allemaal al rijkelijk verdiend. Hierdoor klinkt Exhorder niet als een samengeraapt stelletje. Integendeel. Exhorder vlamt op Mourn The Southern Skies. ‘Rumination’ is gewoon vuige thrash zoals men van een ervaren thrash band mag verwachten. Daarentegen schotelt Exhorder ook ‘Arms Of Man’ voor. In die track laat het vijftal horen ook op een slepend tempo te kunnen boeien. De harmonics en de heerlijke in de gitaarpartijen geven het geheel nog meer glans.

Het zijn tien nummers die de tracklist van Mourn The Southern Skies sieren, laten horen dat de thrash nog steeds door de aderen van LaBella en Thomas giert. ‘All She Wrote’ is daar één van de voorbeelden van. Toch laat Exhorder horen ook voor veel meer te staan dan puur thrash. ‘Mourn The Southern Skies’, met zijn bijna tien minuten en sterke opbouw toch wel het magnum opus van deze plaat, is het bewijs dat Exhorder ook met rust kan omgaan. Toch blijft dan de link naar de thrash metal bestaan. Daarvoor is de band te ervaren in het genre.

Exhorder is terug. En hoe. Mourn The Southern Skies klinkt bij elke liefhebber van thrash goed in de oren. De mix is moderner dan zijn voorganger, maar dat is logisch na al die tijd. Het belangrijkste is dat Exhorder de thrash nog steeds trots hoog in het vaandel mag dragen.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén