White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

For The Fallen Dreams – For The Fallen Dreams

Leestijd: 2 minuten

Meestal is het zo dat een band een album dat naar zichzelf genoemd is, aan het begin van de carrière uitbrengt. Soms gebeurt dat later en spelen er andere zaken. Voor het Amerikaanse For The Fallen Dreams is het zeker niet de eerste plaat die naar zichzelf heet. For The Fallen Dreams is wel hun eerste album dat- via Arising Empire uitkomst.

For The Fallen Dreams

De oorsprong van For The Fallen Dreams ligt al in 2003. Sindsdien is het hard gegaan, maar zijn er ook de nodige wisselingen geweest. Inmiddels is Kalan Blehm terug in de gelederen, maar nu wel op basgitaar, en heeft ook Damon Austen Tate zijn entree gemaakt in de band. Hij is de gitarist. Beide zijn pas na het uitbrengen van Six, wat hun zesde langspeler was en in 2018 uit is gekomen, in de band gekomen. Misschien dat de nieuwe release daarom ook wel wat langer op zich heeft laten wachten.

De zevende langspeler

Op de nieuwe studioplaat staan elf tracks. Alleen ‘Searching’ gaat net over de vier minuten heen, wat inhoudt dat de band relatief gezien korte tracks voorschotelt. Gezien het genre is dat ook wel passend. Deze Amerikanen zijn te vinden in de hoek waar de metalcore leidend is, maar daarbij heeft de groep ook oog voor de toegankelijkheid. Zie het dan in tracks als ‘What If’, ‘Testify’ en ‘Reanimate’ dan ook als een mix tussen Caliban, P.O.D., Linkin Park en met hier en daar het agressieve, opzwepende van Eminem.

Deze Amerikanen laten horen dat zij zowel heel bruut uit de hoek kunnen komen, om het volgende moment juist zich even helemaal terug te trekken. ‘Supra Personal’ laat dat goed horen. Op die manier weet deze band de climax goed aan te wakkeren, zodat het een grote uitbarsting van energie is én ook nog toegankelijk kan zijn.

Oké, het moge duidelijk zijn dat For The Fallen Dream met deze plaat duidelijk wilt maken dat zij de metalcore stevig in de vingers heeft. De zevende release van deze Amerikanen knalt de speakers uit.

For The Fallen Dreams - For The Fallen Dreams

Tracklist For The Fallen Dreams

01. RE-Animate
02. What If
03. Last One Out
04. Without You
05. Testify
06. Searching…
07. Suprapersonal
08. No Heaven
09. Sulfate
10. Lavender
11. Chemicals

For The Fallen Dreams online

Instagram
TikTok
Facebook
Twitter

ARISING EMPIRE ONLINE

Website
Facebook
Twitter


Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén