White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Paul Gilbert komt met ‘The Dio Album’

Leestijd: 2 minuten

‘Holy Diver’. Wie die track niet van begin tot eind helemaal mee kan brullen, kan niet echt zeggen dat hij de metal in de aderen heeft. Dat is iets wat ooit een bevriend persoon tegen de ondergetekende zei bij een concert waar een lokale band die klassieker speelde. Dat is ook het nummer wel Paul Gilbert nu online heeft gezet van The Dio Album.

The Dio Album wordt een release waarop Paul Gilbert de almighty Ronnie James Dio eert. Eerder kwam bijvoorbeeld ook al het nummer ‘Heaven And Hell’ online. The Dio Album komt uit op 7 april via Music Theories Recordings/Mascot Label Group. De plaat is al in de pre-order. Check daarvoor deze link. Hier eerst ‘Holy Diver’ in de tekstloze versie van Paul Gilbert.

Over Paul Gilbert

Paul Gilbert is een Amerikaanse gitarist. Hij maakte naam met Mr.Big, maar hij kan ook nog van tal van andere projecten gekend worden. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook met Mike Portnoy nog samengewerkt. Toch zijn de meeste releases met zijn naam allemaal soloplaten. Zijn gitaarspel wordt dan ook wereldwijd geroemd.

Dat blijkt ook op The Dio Album, want hier laat Paul Gilbert die gitaar juist de iconische stem van Dio nadoen. Op die manier hoeft ook geen zanger zich te branden aan die toch bijzondere stem van de inmiddels alweer jaren terug overleden rockheld. Daarom is het mooi dat hij op deze manier nog even in het zonnetje wordt gezet.

Paul Gilbert

Paul Gilbert online

Website
Instagram
Facebook
Twitter

MASCOT LABEL GROUP

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén