White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Genghis Tron – Dream Weapon

Leestijd: 2 minuten

Dead Mountain Mouth, Board Up The House en toen bleef het stil. Een lange hiatus volgde. Tot afgelopen jaar de aankondiging kwam dat er een nieuwe plaat zou komen. Genghis Tron is inderdaad terug en komt via Relapse Records met Dream Weapon.

Genghis Tron

De Amerikaanse band die de experimentele metal in het eerste decennium van deze eeuw naar een ander level trok, is dus terug. Hoewel, er zijn wel wat wisselingen in de line-up. Genghis Tron opereert nog steeds als viertal, maar kent wel twee nieuwe leden. Gezien de vocalist ook anders is, geldt dat de fans extra kritisch zullen luisteren.

Dream Weapon

De eerste singles waren al op het web te vinden en lieten al horen dat Genghis Tron echt terug was. Waar men bij Board Up The House was gebleven, gaat men door. De acht tracks openen met ‘Exit Perfect Mind’. Hier wordt sferisch geopend in iets meer dan een minuut, maar wordt direct ook een statement weggezet. Genghis Tron denkt niet als anderen en zal dat niet doen.

‘Pyrocene’ laat de luisteraar vervolgens redelijk zweven, om vervolgens in ‘Dream Weapon’ pas echt de hints naar de metal te proeven. Daar is de progressieve rock en metal duidelijk van invloed. Op deze manier bouwen deze drie tracks ook mooi op. De luisteraar die niet vanaf de eerste tel metal verwacht, wordt helemaal in de plaat gezogen. De hypnotiserende vocalen laten blijken dat wisselingen gewoon kunnen.

Muzikaal is Genghis Tron meer dan men in woorden kan uitleggen. Neem het hallucinerende van ISIS en Russian Circles, het progressieve van King Crimson, de abstractie van Steven Wilson en het vernuft van Baroness. Dan zou wat Genghis Tron wegzet een beetje benadert kunnen worden. Metal wordt wel een beetje op de achtergrond gehouden, zonder dat het als erg ervaren zal worden.

Dream Weapon van Genghis Tron leest als een boek van buitencategorie: vanaf moment één gaat men er helemaal in op, om na de laatste klanken verbijsterd achter te blijven. De doorstart van Genghis Tron levert ondanks de wisselingen een plaat op die een complete beleving is om in op te gaan. Buitencategorie.

Genghis Tron - Dream Weapon

TRACKLIST DREAM WEAPON

1. Exit Perfect Mind
2. Pyrocene
3. Dream Weapon
4. Desert Stairs
5. Alone In The Heart Of The Light
6. Ritual Circle
7. Single Black Point
8. Great Mother

GENGHIS TRON ONLINE

Facebook
Instagram
Twitter
Bandcamp

RELAPSE RECORDS

Facebook
Twitter
Instagram
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén