White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pestilence komt in juni met nieuw album

Het is een van de legendarische bands binnen de wereld van de extreme muziek in Nederland: Pestilence. De death metal formatie die zijn oorsprong in het oosten van het land heeft, is nog steeds up and running. Via Agonia Records heeft Pestilence een nieuw album aangekondigd.

Dat nieuwe album van Pestilence zal Exitivm gaan heten. Patrick Mameli, die nu aangeduid wordt als Patrizio Mameli, heeft hiervoor wederom een mooi keurkorps aan muzikanten om hem heen verzameld. Bassist Joost van der Graaf en gitarist Rutger van Noordenburg waren sinds 2019 al in de band. Voor drummer Michiel van der Plicht geldt dat hij sinds afgelopen jaar Pestilence is komen versterken.

Voor al deze muzikanten geldt dat ze op Hadeon nog niet in de band zaten. Patrizio Mameli kende toen een andere line-up, evenals dat Pestilence bij een ander label getekend stond. De nieuwe plaat is inmiddels via een speciale website in de vele varianten in de pre-order. Check dat hier.

Pestilence

Over Pestilence

De status van Pestilence binnen de wereld van de death metal uit Nederland staat buiten kijf. De groep is ontstaan in de jaren ’80 en wist in de jaren ’90 veel metalheads te laten genieten van hun typische lijn in de death metal. De technische death metal van Pestilence geldt als voorbeeld voor vele andere bands die na hen zijn gekomen. Pestilence heeft een paar maal afscheid genomen van de muziek, maar de band is telkens terug gekomen. Als Exitivm in de lijn van Hadeon ligt, komt dat vast wel goed.

Tracklist Exitivm

1. In Omnibvs (Intro)
2. Morbvs Propagationem
3. Deificvs
4. Sempiternvs
5. Internicionem
6. Mortifervm
7. Dominatvi Svbmissa
8. Pericvlvm Externvm
9. Inficiat
10. Exitivm
11. Immortvos
12. Personatvs Mortem (Outro)

Pestilence online

Website
Facebook

AGONIA RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén