White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Get The Shot – Merciless Destruction

Leestijd: 2 minuten

Het uit Canada afkomstige Get The Shot staat te boek als een hardcoreband, maar al jaren bewijzen zij zich veel breder te oriënteren dan louter dat genre. Na Infinite Punishment bleef het even stil, tot eind vorig jaar. Toen kwam Get The Shot namelijk met Merciless Destruction. Dat album is verschenen via Useless Pride Records.

Get The Shot

Quebec is de stad die Get The Shot heeft gevormd. Voor hen die Canada niet zo goed kennen: dat is het oosten van Canada, het deel waar Frans gesproken wordt. Toch knalt Get The Shot hun lyrics er in overtuigd Engels in. Voordat Merciless Destruction aan de beurt was, had de band drie andere langspelers uit, waarvan Infinite Punishment dus de meest recente. Die verscheen in 2017.

Merciless Destruction

In elf tracks, welke samen goed zijn voor een kleine veertig minuten aan muziek, laat Get The Shot horen dat zij echt terug zijn. Opener ‘Ultimate Warfare’ knalt er direct meedogenloos in, terwijl in onder andere ‘Seeds Of Dissension’ ook ruimte is voor Slayer-achter gitaar-gegier. Dat geeft extra vuur.

‘Bloodbather’ is een goed voorbeeld van dat Get The Shot op Merciless Destruction wederom laat horen breder dan het genre te denken. De hardcore gaat hier gepaard met invloeden van zowel de death metal als deathcore. Daarbij is in het gitaarwerk her en der nog een subtiele knipoog naar de thrash te bemerken. Op vocaal gebied weet de band met de grunts naast het kenmerkende hardcore-geschreeuw ook voor energie te zorgen.

Doordat deze band vele stijlen van invloed laat zijn op hun hardcore, is dit album een knaller dat een breed publiek aan zal spreken. Merciless Destruction onderstreept dat Get The Shot echt terug.

Get The Shot - Merciless Destruction

Get The Shot online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

Useless Pride Records online

Website
Twitter
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén