White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gotthard – #13

Leestijd: 2 minuten

Clichés. In de wereld van de muziek komen die ook veelvuldig voor. Misschien zinspeelt de Zwitserse hardrock band Gotthard met zijn dertiende studioplaat daar ook op. Deze plaat, die via Nuclear Blast onlangs uit is gekomen, heet dan ook #13 en telt daarbij ook nog eens dertien tracks. Als dat maar geen ongeluk brengt.

Dat ongeluk heeft Gotthard in het verleden natuurlijk al gehad. Zanger Steve Lee overleed in 2010 na een ongeluk. De band gaf niet op en knalde door met een nieuwe zanger. Dat vuur is nog steeds fel brandend binnen deze band. ‘Every Time I Die’ laat dat goed horen. Deze opzwepende hardrock track laat horen dat Gotthard op geen vlak inzakt. Zowel qua pakkende vocalen als qua ritme en melodie weten deze Zwitsers de hardrockers meer dan tevreden te stellen.

Zoals eerder al aangehaald staan er op deze dertiende studioplaat van Gotthard ook dertien tracks. Samen zijn zij goed voor iets meer dan vijftig minuten aan muziek. En nee, dat heeft dan weer niks met het getal dertien. Het komt wel voort uit het niet eenzijdig inrichten van de muziek door Gotthard. ‘Missteria’, waarin Status Quo’s Francis Rossi voor te crediteren valt, laat dat goed horen. De Oosterse elementen zorgen ervoor dat men direct met gespitste oren gaat luisteren. De percussie houdt dat oriëntaalse het hele nummer langs vast.

‘S.O.S.’ is een ander opvallend moment op #13. Juist, dit is de ‘S.O.S.’ van het veelvuldig geprezen ABBA. Wat ABBA echter nooit heeft geweten, is dat deze track als ballade in de hardrock een veel betere sound heeft gekregen. Startend met piano en rustig opbouwend weet Gotthard hiermee ook de muziekliefhebbers van buiten het genre te raken.   

De ervaren rotten van Gotthard laten  op #13 horen dat dit getal niks te maken heeft met ongeluk. In het geval van deze Zwitsers staat het voor keihard knallen op een wijze die men van hen gewend is. Deze band is still going strong.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén