White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Holy Moses – Invisible Queen

Leestijd: 2 minuten

Een goede leider zou onzichtbaar moeten zijn, maar anderzijds geldt ook dat als een leider onzichtbaar is, er zaken misgaan. In welke zin Holy Moses dit met Invisible Queen bedoeld, is nog maar de vraag. Feit is wel dat dit de nieuwe studioplaat is van Holy Moses, een die uitkomt via Fireflash Records.

Holy Moses

De Duitse door speed en thrash metal beïnvloede band draait al lang mee. Holy Moses zag namelijk het licht in 1980. Vocaliste Sabina Classen kwam een jaar later bij de band, maar zij is nog wel het enige lid dat die tijden heeft meegemaakt en was tevens de frontvrouw op alle langspelers van de band.

Inmiddels zijn de tijden anders en heeft de band, negen jaar na het uitkomen van Redefined Mayhem, wat de voorganger van Invisible Queen is, aangekondigd dat er nog één plaat komt en een afsluitende tournee. Dan gaat het boek dicht en is Holy Moses alleen nog iets voor de verhalen uit de geschiedenis.

Invisible Queen

Die nieuwe plaat is dus Invisible Queen, welke Holy Moses ook in een zeer speciale luxe uitgave uitbrengt. Daarin zit een tweede schijf met exact dezelfde tracklist, maar dan kan Holy Moses vele muzikanten verwelkomen. Opener ‘Downfall Of Mankind’ wordt dan opgevoerd met Haliphron’s Marloes Voskuil aan de zijde van Classen, ‘Forces Great And Hidden’ kent een bijdrage van Tankard’s Gerre en afsluiter ‘Through The Veils Of Sleep’ wordt gespeeld met de hardcore-helden van van Ryker’s. Kortom, dat is dus een bonus die zeer de moeite waard is.

Toch moet niet vergeten worden dat de twaalf nummers op Invisible Queen zorgen dat Holy Moses zelf ook nadrukkelijk de spotlight naar zich toetrekt. De vocalen van Classen zijn lekker overstuur, iets wat bijvoorbeeld ‘Downfall Of Mankind’ en ‘Invisible Queen’ lekke opstuwen naar furieuze tracks.

Speed versus thrash

De muziek van deze gelouterde band laat zich duidelijk beïnvloede door zowel de speed als heavy metal. Dit zorgt vooral voor veel opzwepende ritmes, aanstekelijke riffs en heerlijk furieus gitaarwerk. Daarbij durven de bassist en gitarist het ook aan om hier en daar wat progressieve flirts op te werpen, wat ervoor zorgt dat het heel verre van eenzijdig is.

Invisible Queen laat horen dat Holy Moses de wereld nog veel te bieden heeft. Het slotstuk is ingezet, maar duidelijk is dat Holy Moses het eindfeest meer dan groots opzet, want dit is pure lust voor de metalhead.

Holy Moses - Invisible Queen

Tracklist Invisible Queen

01. Downfall Of Mankind
02. Cult Of The Machine
03. Order Out Of Chaos
04. Invisible Queen
05. Alternative Reality
06. The New Norm
07. Visions In Red
08. Outcasts
09. Forces Great And Hidden
10. Too Far Gone
11. Depersonalized
12. Through The Veils Of Sleep

HOLY MOSES ONLINE

Website
Facebook
Instagram

FIREFLASH RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén