White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hostilia – Atomic Thunder EP

Leestijd: 2 minuten

Als men in Zweden opgroeit en iets met gitaarwerk heeft, krijgt men natuurlijk een gezegende opvoeding. Het land dat onder andere At The Gates, Entombed en Dark Tranquility heeft voortgebracht, werkt inspirerend op elke startende muzikant. Waarschijnlijk geldt dat ook voor de heren van Hostilia, welke in eigen beheer met de EP Atomic Thunder komen.

Hostilia

En ja, deze band komt uit Göteborg, en nee, zij staan niet voor de melodieuze death metal van die contreien. De broers Lindeblad en bassist Gabriel Sepúlveda laten zich juist inspireren door de thrash metal. Maar ja, Zweden zou Zweden niet zijn als daar ook de grond erg vruchtbaar voor is. Overigens zijn deze heren de twintig nog niet gepasseerd.

Atomic Thunder EP

In vier tracks laat Hostilia op Atomic Thunder horen dat zij eerder aansluiting vinden met een andere regio aan het water, maar wel ver van Zweden. Hostilia knalt er vanaf opener ‘Atomic Thunder’ thrash in die doet denken aan Slayer, Testament en Exodus. Die elementen lijken ook nog te worden aangevuld met wat schwung van het vroegere werk van Sepultura. ‘Let Of Some Steam’ is daar ook een goed voorbeeld van. Lekker opzwepend vanaf de eerste tellen, waar het ergens ook nog doet denken aan de begindagen van Metallica.

Het mooie van Hostilia is dat Atomic Thunder klinkt alsof William Lindeblad de nodige pinten op heeft voordat hij het ging inzingen, waarbij de vraag gesteld moet worden of men aldaar überhaupt op die leeftijd al het gele goud met een witte kraag mag consumeren. Overigens is dat in de akoestische interlude die ‘Interlude’ heet niet te merken. Daar zitten geen vocalen bij. Maar, die rauwheid in de vocalen is geheel passend aan het genre.

Het is alleen te hopen dat het na afsluiter ‘Final Breath’ niet echt gedaan is met dit Zweedse drietal. Atomic Thunder is namelijk een vurige EP geworden die laat horen dat Hostilia een toekomst voor zich heeft waarin zij de liefhebber van de Amerikaanse thrash kunnen gaan inpakken.

Hostilia - Atomic Thunder EP

Tracklist Atomic Thunder EP

  1. Atomic Thunder
  2. Let Of Some Steam
  3. Interlude
  4. Final Breath

Hostilia online

Facebook
Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén