White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Inezona – Heartbeat

Leestijd: 2 minuten

Het hart geeft het ritme van het leven aan. Rust, angst, opwinding en inspanning hebben allen hun eigen tempo waarin zij de situatie dragen. Dat ritme des leven heeft eigenlijk op alles invloed, zelfs op het maken van muziek. De nieuwe plaat van het Zwitserse Inezona heet dan ook Heartbeat en komt uit via Czar Of Crickets.

Inezona

Achter Inezona gaat Ines Brodbeck schuil. Deze uit Basel komende dame beheerst vele facetten van het maken van muziek. Ze zingt niet alleen, maar beheerst ook meerdere instrumenten en schrijft haar eigen werk. De muzikanten om haar heen inspireren haar. Gabriel Sullivan van XIXA is daar een goed voorbeeld van. Toen hij in Basel was, dook Inezona dan ook de studio in.

Heartbeat

In een kleine veertig minuten passeren op Heartbeat acht nieuwe tracks van Inezona de revue. De plaat volgt op het instrumentale A Self-Portrait, welke afgelopen jaar verschenen is. Dit album moet op voorhand al niet vergeleken worden met die plaat, omdat Inezona nooit doet wat zij al heeft gedaan. Dat heeft de geschiedenis al wel geleerd.

‘Stardust’ en ‘Heartbeat’ zorgen voor een start die bijna filmisch te noemen is. Betoverend lijkt Inezona vanuit een warme woestijn met trage beelden op de luisteraar in te werken. De warmte is voelbaar, waardoor men heel simpel meegaat in dit spel. De heldere, fijne stem van Brodbeck leidt op vele momenten, maar durft de dans ook uit handen te geven aan de muzikanten. Subtiel is dat in ‘Veil’ goed te horen en sterk in ‘Sea Soul’. In ‘Midnight Circle’ komt Zatrokrev-frontman Frederyk Rotter meedoen, wat voor een mooie gelaagdheid zorgt.

Het was een tal van jaren terug dat Queens Of The Stone Age op …Like Clockwork het nummer ‘Smooth Sailing’ plaatste. Die term, dat gevoel zou echter perfect omschrijven wat er op Heartbeat van Inezona gebeurt. Smooth, speels en betoverend, en vooral wederom geen kopie van wat ze al heeft gedaan.

Inezona - Heartbeat

INEZONA ONLINE

Website
Instagram
Facebook

CZAR OF CRICKETS ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén