White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hudič – Ne Ergo Dimittas EP

De naam doet niet verwachten dat de band uit België komt. Hudič zou eerder verwacht worden bij een band uit bijvoorbeeld Slovenië. Misschien is de gang naar festivals in dat land een uitleg voor de naam. Anyways, deze Belgische band heeft geheel in eigen beheer gewerkt aan een EP die inmiddels uit is: Ne Ergo Dimittas.

De vijf tracks op deze schijf duren samen iets meer dan twintig minuten. Opener ‘Loud Silence & Bright Darkness’ is nog een instrumentale opener die de luisteraar naar de juiste sfeer trekt. De band heeft daar een pakkende riff voor in petto. Naadloos gaat dit nummer over in ‘Dante’, welke geïnspireerd is door Inferno vanuit De Goddelijke Komedie van Dante Alighieri. De metal laat hier een knipoog naar de doom horen. Dat is in het meer punchy ‘Fall Of The Morning Star’ juist niet het geval. Daar worden moderne vormen van metal nog opgesierd met vleugjes black metal. Hier knalt Hudič nog meer uit de speakers.

Een van de sterke punten van dit Belgische vijftal is de afwisseling in de vocalen. Zowel een rauwe krijs als een diepe grunt worden toegepast in de nummers. Dat zorgt voor een aangename afwisseling. In dat geval doet de band weer wel denken aan Shadows Fall in hun jonge jaren. Die band vormde overigens ook de inspiratie om muziek te gaan maken. ‘Ne Ergo Dimittas’ en ‘Collapsing Whispers’ zijn tot slot de twee meest persoonlijke tracks. Haat en het niet vergeven, de strijd met jezelf en dagelijkse angst voeren hier de boventoon. Gezien hoe Hudič dit in muziek weet om te zetten, is het te hopen dat deze heren nog langer vol haat en angst blijven verkeren. Blijkbaar heeft dat namelijk ook een goede uitwerking, tenminste, voor de metalminnende muziekliefhebber.

De heren van Hudič hebben met de EP Ne Ergo Dimittas een mooie release op de markt weten te brengen. Vele stijlen metal worden gesmeed tot een mooi geheel, waarbij niet één stijl dominant is. Wie van een portie moderne metal met extreme tinten houdt, moet deze EP zeker eens checken.

14 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén