White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Immortal – War Against All

Leestijd: 2 minuten

Via Nuclear Blast verschijnt de nieuwe plaat van Immortal genaamd War Against All. In 2018 verraste de band menigeen met hun ‘terugkeer’. Demonaz en drummer Horgh waren blijkbaar naar hun Noors/Zweedse boshut getrokken om daar in het geheim te werken aan 8 tracks die samen de plaat Northern Chaos Gods tot resultaat hadden. Dit album werd door velen positief onthaald, omdat het weer de ‘ouderwetse Immortal-vibe’ wist op te roepen. Ook ondergetekende was destijds zeer te spreken over het album.

Veranderingen Immortal

We zijn ondertussen 5 jaar verder en de line-up van Immortal is wederom veranderd. Oud gediende Horgh heeft wegens onenigheid met Demonaz het Immortal-kamp verlaten, wat maakt dat Immortal op papier een eenmansband is. Demonaz wist voor dit album bassist Ice Dale (Arve Isdal die o.a. bekend is van Audrey Horne en Enslaved) te strikken en Kevin Kvåle (o.a. Gaahls Wyrd) om de drums in te spelen. Aan de line-up valt derhalve niets aan te merken.

…en de muziek?

En op de acht nummers eigenlijk ook niet, ware het niet dat we zitten te luisteren naar een exacte kopie van de voorganger. Met een dikke knipoog naar het vroegere Immortal werk (vooral Battles in the North), vliegen tracks met titels als Thunders of Darkness, No Sun, Immortal en Blashyrkh My Throne je om de ogen. Ik schrijf ‘vliegen’ maar hiermee bedoel ik aan te geven dat het merendeel van de ritmesectie uit blizzardbeasts…euh…blastbeats bestaat. Natuurlijk afgewisseld met opzwepende melodieën om de hoofden in beweging te brengen.

Al met al is Demonaz met Immortal er in de vorm van War Against All in geslaagd om de afgelopen 30 jaar zijn eigen signatuur te ontwikkelen als het gaat om riff- en schrijfstijl. Dat is zeker een compliment waard al maakt het dus ook dat herkenning in dit geval ook herhaling betekent.

Immortal - War Against All

TRACKLIST WAR AGAINST ALL

1. War Against All
2. Thunders Of Darkness
3. Wargod
4. No sun
5. Return To Cold
6. Norlandihr
7. Immortal 
8. Blashyrkh My Throne

IMMORTAL ONLINE

Website
Instagram
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop
Twitter
Facebook
Instagram

Mike v.G.
Laatste berichten van Mike v.G. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén