White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lorna Shore – Immortal

Leestijd: 2 minuten

De mensheid is gewaarschuwd: Lorna Shore is geen band voor de tere zieltjes op deze aardkloot. De combinatie van deathcore, black en death metal zorgt ervoor dat deze band alles voor hen is voor wie het niet hard en zwaar genoeg kan. Die band, opgericht in 2010, komt via Century Media met Immortal.

Deze nieuwe plaat markeert ook een nieuwe fase in de band. Dit komt door de komt van vocalist CJ McCreery, die ze hebben opgedoken bij Signs Of The Swarms. Zijn brute vocalen gaan over de grens van wat men in een normale range van geluiden kan bevatten. De vooraf gelanceerde ‘Death Portrait’ getuigt hier goed van. Het eind van dat nummer, waar de deathcore even alle andere invloeden opzij schuift, is in woorden niet te bevatten. Echt alles lijkt uit zijn keel te komen.

Deze überstrakke band heeft in de veelzijdige vocalist wel een goede troef in handen. ‘This Is Hell’, welke als derde van de tien op Immortal geplaatst is, bewijst dit. In het begin is de openlijke flirt met de black metal duidelijk aanwezig, om daarna via de death metal ook nog de grenzen met de grindcore te benaderen. McCreery beheerst het allemaal naadloos. Als de korale elementen in ‘Hollow Sentence’ er nadrukkelijk bij komen, blijkt Lorna Shore ook die zet perfect uit te voeren.

Immortal is als schaken op hoog niveau: de verschillende wapens worden allemaal stuk voor stuk tactisch ingezet om het spel op een gevarieerde manier voor te schotelen en onverwachts uit de hoek te komen. Immortal van Lorna Shore is een topplaat binnen de extreme genres.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén