White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Infantry – Terminal Society

Het is een band waarmee de ondergetekende nagenoeg elke week geconfronteerd wordt, zonder dat de muziek dan spelende is. Dit komt doordat de vuilniscontainer van de buurman herkenbaar gemaakt is middels een duidelijk herkenbare sticker van Infantry. Die band heeft onlangs een nieuwe studioplaat uitgebracht.

De band

Het door thrash en death metal beïnvloede gezelschap uit Noord-Holland vindt haar oorsprong al in 2006, maar pas in 2017 kwam de eerste langspeler uit. Make War Not Love is nog wel gevolgd door een liveplaat, maar de groep heeft nu, vijf jaar na die studioplaat, pas de opvolger daar.

Terminal Society

De nieuwe plaat kent wel wat wijzigingen ten opzichte van de voorganger. Infantry heeft een nieuwe drummer in de gelederen evenals dat de groep nu in Ronald van Baren een andere vocalist heeft. Het genre is echter nog steeds in dezelfde hoek van de metal te vinden. Dat laat Infantry duidelijk horen met de acht tracks op Terminal Society.

Het is duidelijk dat deze heren er geen gras over laten groeien. De door thrash beïnvloede death metal knalt er vanaf ‘Disposer Of Immorality’, wat de opener is, direct in. ‘Submission’ stookt daarna het vuurtje nog wat steviger op, waar ‘Destination Wonderland’ laat horen dat Infantry het spelen met ritmes ook goed in de vingers heeft. Tevens blijkt dat de heer Van Baren een goed passende stem heeft voor dit genre. Het maakt het geheel lekker rauw en bruut.

De kleine veertig minuten aan muziek op Terminal Society van Infantry zullen bij de liefhebber van death metal snel omvliegen. Infantry heeft hiermee een erg sterke, aanstekelijke tweede langspeler in handen.

Infantry - Terminal Society

Infantry online

Bandcamp
Facebook
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén