White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Infection – Beheaded Children Contest EP

De plaat staat nog geen twee seconde op, of men weet al exact waar men aan toe is. De meedogenloze gitaarriffs, de snoeiharde drums en bovenal de zware stem. Death metal. geen twijfel. Het gaat hier om de nieuwste release van Infection. Via Gate Of Horror Productions kwam Infection onlangs met Beheaded Children Contest EP.

Peru

Waar men over het algemeen bekend is met de death metal uit de Westerse landen, heeft Zuid-Amerika ook een rijkelijk scène. De Spaanstalige landen aldaar herbergen veel metalheads. Infection is dan ook een band die al flink wat jaren actief is. Het viertal uit Peru heeft al meerdere releases op haar naam staan. Deze Peruvianen staan voor een flinke dosis aan pure death metal.

Beheaded Children Contest

Zoals gezegd heeft Infection dus een nieuwe EP uitgebracht. Op de EP Beheaded Children Contest staan zes tracks. De tracks zijn veelal kort van aard. Afsluiter ‘The Kill’ is veruit de kortste. Waarschijnlijk gaan er bij de doorgewinterde metalhead al wel belletjes rinkelen bij die titel.

De death metal van Infection vlamt en is goed verzorgd. De plaat is voor die sound ook de wereld over gegaan. De muzikanten hebben het in Peru opgenomen, de zaak is ge-re-ampt in Zweden, waarna het mixen weer in Peru is gebeurd. Vervolgens heeft men in de Verenigde Staten de mastering laten doen. Tel daarbij dat de cover van de hand van een Indonesische artiest is en men snapt dat hier een heel proces achter schuil gaat.

Dat Zweden en de Verenigde Staten erbij zijn betrokken, is goed te horen. De sound klinkt in de lijn van de grote in de death metal. Muzikaal lijkt Infection soms ook met de grindcore te flirten. In ‘Horrific Accident Was Not An Accident’, welke nog geen halve minuut duurt, wordt dat duidelijk. Die agressiviteit doet de muziek goed. Daarbij geeft het naast heerlijke death metal tracks als ‘Rape…Kill…Rape’ en ‘Beheaded Children Contest’ ook een lekkere afwisseling.

‘The Kill’

En ja, ‘Horrific Accident Was Not An Accident’ is dus niet de kortste track op deze schijf. De afsluiter duurt dus nog geen twintig seconden. Kenners wisten het al. Dit is inderdaad een eerbetoon aan de godfathers van de grindcore: Napalm Death. Infection laat ‘The Kill’ knallen, zoals het hoort.

De snoeiharde death metal van Infection op de EP Beheaded Children Contest laat horen dat de muzikanten in hun serieuze aanpak beloond worden. Wie van death metal houdt, zal weinig moeten nodig hebben om hier de nekspieren op te activeren.

Infection - Beheaded Children Contest EP

Tracklist Beheaded Children Contest EP

1.Beheaded Children Contest 2:46
2.Excrement Overdose 3:14
3.Horrific Accident Was Not an Accident 0:29
4.Rape… Kill… Rape 3:15
5.First Your Kid, Then Your Wife, Then You 2:39
6.The Kill 0:18

Infection online

Bandcamp
Facebook
Homepage
Jamendo
Myspace [archived]
ReverbNation
Spotify
Twitter
YouTube
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén