White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Inner Axis – Midnight Hunter/Steelbladed Avenger

Leestijd: 2 minuten

Het is echt een ‘ouderwetse’ single met een dubbele A-kant: Midnight Hunter/Steelbladed Avenger van Inner Axis. Die release is uitgekomen via Fastball Records, een label waar uptempo hardrock altijd goed op gedijt. In dat opzicht mag er dan ook wel wat van deze single verwacht worden.

Op de release staan dus twee titeltracks. Daarnaast zijn beide nummers ook nog in een instrumentale versie te vinden. Allereerst is er ‘Midnight Hunter’. Daarbij weet de band de hardrock en heavy metal samen te smelten tot een pakkend geheel. Er moet wel gesteld worden dat er ook nog een mooie knipoog richting de klassieker ‘Rebel Yell’ van Billy Idol wordt gegeven.

‘Steelbladed’ Avenger is veel furieuzer. Judas Priest alswel de Duitse powermetal lijken hier veel meer van invloed op Inner Axis, terwijl in de opening ook nog aan Metallica gedacht kan worden. Het gitaarwerk komt hier ook goed uit de verf, want dit viertal weet wel hoe men de liefhebber van goed gitaarwerk kan inpakken.

Instrumentale versies

Zoals gezegd staan er ook twee instrumentale tracks op. Beide singles worden ook zonder vocalen aan het luisterende publiek getoond. Dat is leuk voor de fans, leuk voor iedereen die iets met nostalgie heeft, maar niet per se van meerwaarde voor de release. Wel is het leuk dat sommige partijen dan toch wel nog wat meer naar de spotlight gaan.

Inner Axis heeft met de Midnight Hunter/Steelbladed Avenger een krachtige dubbele single gemaakt, een waar de gitaarliefhebber met enig nostalgisch gevoel van zal genieten.

Inner Axis - Midnight Hunter & Steelbladed Avenger

Inner Axis online

Instagram
Facebook

FASTBALL MUSIC ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén