White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

HFMC – We Are The Truth

De waarheid is iets wat de mensheid al lang bezighoudt. De Grieken van weleer filosofeerden er al flink over en ook tegenwoordig is het nog steeds een actueel thema. Blijkbaar ligt het antwoord in Zweden. De nieuwe plaat van HFMC heet namelijk We Are The Truth, een album dat via GlassVille Records verschenen is.

HFMC

HFMC is de band die voorheen bekend stond als Hasse Fröberg & Musical Company. Meneer Fröberg is nog steeds prominent aanwezig, maar qua naamsgeving bekt deze afkorting beter. Het gezelschap is een vijftal, waarvan een aantal leden ook deels betrokken zijn geweest bij de songwriting.

We Are The Truth

Het antwoord op de vraagstukken rondom de waarheid wordt gegeven in zeventig minuten. Daarin speelt HFMC negen tracks. ‘Other Eyes’ is met bijna dertien minuten de langste van de schijf. Afsluiter ‘A Spiritual Change’ is de enige andere track die over de tien minuten gaat. Dat is overigens ook de enige track van HFMC op We Are The Truth waarin Hasse Fröberg zelf niet gecrediteerd als schrijver is. Deze track komt helemaal van de hand van drummer Ola Strandberg.

Muzikaal laat HFMC horen dat men goed heeft geluisterd naar de symfonische kant van de progressieve rock. Wie de ogen sluit, kan zich zomaar in de jaren ’70 wanen. Opener ‘To Those Who Rule The World’ laat dat goed horen. Soms zijn de overgangen daar gewaagd, maar dat past ook bij het genre.

Als het gaat om kwalitatief sterke progrock van de symfonische aard dan zit men bij HFMC goed, want We Are The Truth mag dan wel geen duidelijkheid over de waarheid geven, het is wel een dijk van een plaat.

HFMC - We Are The Truth

Tracklist We Are The Truth

1.    To Those Who Rule The World (7:29)
2.    Other Eyes (12:55)
3.    Rise Up (4:47)
4.    The Constant Search For Bravery (8:59)
5.    Yoko ( 6:36)
6.    We Are The Truth (6:45)
7.    Shaken And Stirred (7:13)
8.    Every Second Counts (3:55)
9.    A Spiritual Change (10:53)

HFMC online

Website
Bandcamp
Facebook
Instagram
Twitter

GlassVille online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén