White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Inter Arma – Garber Days Revisited

Leestijd: 3 minuten

Of het een knipoog is naar Metallica? Wie weet. Natuurlijk kan het allemaal puur toeval zijn dat Metallica’s Garage Days Re-revisited qua titel veel op de nieuwe plaat van Inter Arma lijkt en dat deze ook covers bevat. Puur toeval. Echter, die nieuwe plaat van Inter Arma heet dus Garber Days Revisited en bevat covers.

Garber Days Revisited is opgenomen tussen het touren ter promotie van Sulphur English. Die plaat kwam vorig jaar uit via Relapse Records. Dat label zorgt er ook voor dat Garber Days Revisited op de wereldwijde markt komt. De schijf telt acht songs die de heren inspireren en waaraan zij hun eigen daar wilden geven.

Southern Man

Inter Arma trapt af met ‘Scarecrow’. Deze track van Ministry zorgt ervoor dat de toon wordt gezet. Inter Arma doet het volledig op haar eigen wijze. Dat is direct ook hetgeen wat deze release siert. Echter, waar ‘Scarecrow’ misschien niet direct een hele spannende track is, geldt dat voor ‘Southern Man’ wel. Ken uw klassiekers. Neil Young! De eerste tellen doen in de versie van Inter Arma nog vermoeden dat men dicht bij het origineel blijft. Schijn bedriegt. Inter Arma is Inter Arma en blijft Inter Arma, zelfs als het werk van Neil Young is. ‘Southern Man’ leent zich ideaal voor de heavy sludge van deze Amerikanen. De overstuurde vocalen maken het extra rauw. Geniaal.

Variatie

Het leuke van Garber Days Revisited is dat er veel variatie in zit. ‘March Of The Pigs’ van Nine Inch Nails vlamt, ‘Hard Times’ van Cro-Mags is en blijft lekker furieus en ‘In League With Satan’ van Venom blijft heerlijk obscuur. Daar tegenover zet Inter Arma ook een indrukwekkende versie van Tom Petty And The Heartbreakers’ ‘Running Down A Dream’. Datzelfde geldt voor hoe Inter Arma met ‘The Girl Who Lives On Heaven Hill’ omgaat. Die track van Hüsker Dü gaat door Inter Arma ook een geheel nieuw leven in.

Kers op de taart

Toch is het absolute hoogtepunt te vinden bij de achtste en dus laatste track van Garber Days Revisited. ‘Purple Rain’. Mensen die nu vreemd opkijken en geen idee hebben waar dat over gaat: ga hulp zoeken, want dan gaat er grondig iets fout. Inter Arma weet een prachtige balans te vinden tussen het origineel van Prince en hun eigen handtekening. Wie dat kan, is zelf ook heel groot. Eerlijk, op zo’n moment moet er niks meer gezegd worden en dient er puur genoten te worden.

Inter Arma laat op deze plaat vol covers horen dat zij niet alleen zelf in staat is tot groots werk, maar dat ze ook met materiaal op geniale wijze kan omgaan. Wie all time klassiekers als ‘Purple Rain’ en ‘Southern Man’ zo indrukwekkend kan vertolken, mag zichzelf meer dan een schouderklopje geven.

Tracklist Garber Days Revisited

1. Scarecrow (Ministry)
2. Southern Man (Neil Young)
3. Hard Times (Cro-Mags)
4. March Of The Pigs (Nine Inch Nails)
5. The Girl Who Lives On Heaven Hill (Hüsker Dü)
6. In League With Satan (Venom)
7. Runnin Down A Dream (Tom Petty & The Heartbreakers)
8. Purple Rain (Prince)

INTER ARMA ONLINE

Facebook
Instagram
Twitter
Bandcamp

1 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén