White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

del-Toros – Live In Hollywood

Leestijd: 2 minuten

23 mei 2019. Wie weet nog wat men toen deed? De ondergetekende was toen in voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux, die exact een week later zou volgen. Een heel klein percentage van de mensen op deze aardkloot waren toen in de Harvard And Stone. Die mensen waren toen getuige van de show van het Nederlandse del-Toros.

Deze rockers pur sang streken in Hollywood neer als onderdeel van hun tournee door Californië. Gezien het merendeel van de zeven miljard mensachtigen op deze planeet niet bij die show waren, kwam die show onlangs ook op digitale plaat uit. Live At Hollywood is verschenen via Down At The Nightclub.

del-Toros

Voor hen waarvan de oren nog geen kennis hebben gemaakt met del-Toros: het is een drietal dat rockt zonder te zingen en door buiten de lijntjes te kleuren. Doordat men die lijnen tussen de genres overschrijdt, kan men input vanuit onder andere de stoner en surf verwerken in hun eigen sound.

Vaak wordt alles dat met surfrock te maken heeft direct gelinkt aan Dick Dale en de film Pulp Fiction. Natuurlijk kan men bij del-Toros dat ook aanhalen, maar eigenlijk is het wel zo dat Live In Hollywood hun eigen film is. Quentin Tarantino is hier niet aan te pas gekomen. ‘Theme For Great Cities’ onderstreept dat. del-Toros grijpt de luisteraar op een haast onnavolgbare manier. Die rockende kant van del-Toros komt ook in ‘Loose Lips’ naar voren. De eerste maten doen denken dat Kyuss de muziek in start.

Buiten de muziek om is het goed om te horen dat del-Toros ook in de Verenigde Staten de banden met het publiek aanhaalt. Regelmatig wordt er een kort woordje tussen de nummers door naar het publiek gesproken. Dat is bijvoorbeeld te horen voor het aanstekelijke ‘Die Cast’. Daar zitten overigens fragmenten in die doen denken dat men Radiohead uit de tijd van The Bends op een surf-achtige manier aan het interpreteren is. Resultaat: pure muzikale verwennerij.

cassette

Wie geluk heeft, zorgt ervoor dat eind van dit jaar de enige fysieke versie van Live In Hollywood wordt aangeschaft. Dan komt namelijk deze release ook uit op cassette. Die versie zal uiterst gelimiteerd zijn. Als extra voor deze die-hards heeft del-Toros wel ook het interview dat men daar gaf aan het DaBelly Magazine in petto.

del-Toros is een van die instrumentale bands die gewoon zeven tracks lang kan blijven boeien. Dat is een gave op zichzelf. Live In Hollywood is de kers op de taart van hun toch al mooie tien jaar activiteit in de muziek.

del-Toros - Live In Hollywood cover

Tracklist Live In Hollywood

1. 72 South
2. No Love Lost
3. Theme For Great Cities
4. Loose Lips
5. Die Cast
6. Halloween Theme
7. 50 Knots
8. Interview DaBelly Magazine USA (Audio Cassette exclusive)

Facebook

del-Toros
Down at the Nightclub Records

26 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén