White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Invent Animate – Heavener

Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse band Invent Animate was bij de ondergetekende nog onbekend, ondanks dat zij toch al een flink aantal jaar meedraaien en de nodige releases hebben uitgebracht. Dat kan natuurlijk ook komen, omdat die albums via een kleiner label waren. Nu is Invent Animate neergestreken bij UNFD, welke Heavener uitbrengt.

Invent Animate

Deze groep is het beste te omschrijven als een progressieve metalcore band. De band is twaalf jaar geleden ontstaan en een jaar later lag de eerste EP op de planken. Voor dat Heavener er was, had de band evenveel EP’s als langspelers. Van beide heeft Invent Animate er drie uitgebracht.

Heavener

Nu is die vierde langspeler er dus. Dit is de eerste plaat waar drummer Trey Celaya geen bandlid meer is. Toch is hij als sessiedrummer nog wel betrokken geweest bij deze release. Op Heavener staan elf nummers. Daarvan is ‘False Meridian’ met exact vijf minuten de langste track.

Zoals gezegd staat Invent Animate voor progressieve metalcore. Om daar een beeld van geschetst te krijgen, moet gedacht worden dat Periphery het werk van Caliban uitvoert. Tracks als ‘Shades Astray’, ‘Labyrynthine’ en ‘False Meridian’ laten dat goed horen. De veelzijdigheid qua stemgeluid zorgt ervoor dat het zowel bruut uit de hoek kan komen als meeslepend. Tel daarbij op dat de ritmesectie überstrak te werk gaat en men snapt dat Invent Animate strak bezig is. De progressieve frivoliteiten op de gitaar liggen mooi en niet overheersend in de songs, waardoor de energie niet verloren gaat.

Heavener is een energieke langspeler van het Amerikaanse Invent Animate geworden. De eigentijdse insteek op de metalcore zal menig liefhebber van harde muziek in beweging brengen.

Invent Animate - Heavener

Tracklist Heavener

01 Absence Persistent 3:49
02 Shade Astray 4:35
03 Labyrinthine 3:43
04 Without a Whisper 4:17
05 False Meridian 5:00
06 Reverie 3:10
07 Immolation Of Night 3:50
08 Purity Weeps 4:08
09 Void Surfacing 4:30
10 Emberglow 4:21
11 Elysium 4:49

Invent Animate online

Facebook
Twitter
Instagram

UNFD ONLINE

Website
Webshop
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén