White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Jared James Nichols – Jared James Nichols

Leestijd: 2 minuten

Sinds hij de spotlight heft gevonden, weten de gitaarliefhebbers hem maar wat graag te vinden. Jared James Nichols is inmiddels ook een van de boegbeelden van Gibson, het fameuze gitaarmerk. Dat heeft natuurlijk met zijn hele spel te maken. Toch is hij meer dan alleen gitarist. Deze muzikant is met zijn band dan ook toe aan zijn derde langspeler, die simpelweg naar hemzelf heet. De plaat verschijnt via Black Hill Records, een label waarop bijvoorbeeld ook The Cult nu platen op uitbrengt.

De artiest

Inmiddels rockt deze Amerikaan al meer dan een decennium. In 2015 kwam zijn eerste langspeler uit, welke drie jaar later werd gevolgd door het machtige Black Magic. Sindsdien weet iedereen die een beetje met bluesy hardrock iets heeft, dat deze man een rijzende ster is.

De derde langspeler

In twaalf nummers laat deze band op zijn derde langspeler horen dat hij nog steeds bruist van de inspiratie. Invloeden van ZZ Top, Rival Sons, Thin Lizzy en in ‘Hallelujah’ zelfs nog een mix van Motörhead en Queens Of The Stone Age maken de muziek op een veelzijdige manier rockend.

Het verfijnde gitaarspel, dat hij vol gevoel doet, zorgt ervoor dat hij op dat gebied wederom hoge ogen scoort. Toch is deze band meer dan alleen goed gitaarwerk. Zijn rauwe stem is daar ook een belangrijk onderdeel van. Dat blijkt ook op een rustig moment, als in de intro van ‘Saint Or Fool’. Tevens geldt ook dat hij met de ritmesectie ook een duo aan zijn zijde heeft die de basis uiterst fijn weglegt. Zo kan hij stevig rocken, gevoelige snaren raken of de boel opzwepen.

Deze nieuwe langspeler is een album geworden dat laat horen dat deze rasmuzikant de muziek in de breedte in de vingers heeft, waardoor het complete plaatje klopt. Menig begenadigd gitarist krijgt het niet voor elkaar om een plaat als deze, die van begin tot eind bevlogen is, te maken. Dat onderscheidt hem eens te meer.

Jared James Nichols - Jared James Nichols

Tracklist Jared James Nichols

 1. My Delusion 2:26
 2. Easy Come, Easy Go 4:17
 3. Down the Drain 3:28
 4. Hard Wired 4:00
 5. Bad Roots 3:29
 6. Skin ’n Bone 3:23
 7. Long Way to Go 2:47
 8. Shadow Dancer 5:04
 9. Good Time Girl 2:34
 10. Hallelujah 3:06
 11. Saint or Fool 3:54
 12. Out of Time 4:33

Jared James Nichols online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Black Hill Records online

Website
Instagram
Twitter
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén