White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Vandaag Nog Wel’ nieuwe single Fleddy Melculy

De Belgische metalsensatie Fleddy Melculy bevindt zich met de boodschap van zijn gloednieuwe single ‘Vandaag Nog Wel’ in goed gezelschap: ook de Amerikaanse ex-president Barack ObamaRicky GervaisNick CaveSouth ParkHans Teeuwen en paus Franciscus zijn niet bepaald groot fan van de cancel culture die de laatste jaren – overgewaaid uit de V.S. – mensen uitsluit omwille van hun mening.

‘Vandaag Nog Wel’ staat net als de twee vorige singles ‘Geen Tijd Voor Spijt’ en ‘FAKE’ op het aankomende album ‘Antichlist’ dat vanaf vrijdag 31 maart zowel digitaal verkrijgbaar is op CD, vinyl en als bundles met T-shirt. Overigens zijn er van die vinyluitgaves hele mooie gelimiteerde versies. Daarvoor moet men wel snel zijn. Check hier de nieuwe single van Fleddy Melculy.

Reactie

Frontman Fleddy bekijkt die steeds verdergaande afrekencultuur met argusogen: “Wij schrijven kritische songteksten over de wereld die we dagelijks observeren, en die een onuitputtelijke inspiratiebron is. We ventileren een duidelijke mening zonder daarbij iets of iemand moedwillig te willen kwetsen. Dat gezegd hebbende: we vinden het prima om zaken op de hak te nemen, inclusief – en vooral – onszelf.”

“We ontzien niets of niemand. Onze lyrics zijn altijd met een flinke scheut humor; we lachen graag met hetgeen we dagelijks om ons heen zien, en dus ook met onszelf. Echter: de cancel culture wordt steeds extremer met als gevolg dat de vrijheid van meningsuiting verder onder druk komt te staan omdat meer mensen aanstoot nemen aan een grap, een mening of aan een song. Vaak is dit onterecht; en niet zelden is het zelfs vooral een schreeuw om aandacht en zelfpromotie. Dat is een zeer hachelijke ontwikkeling.”

Fleddy Melculy 2023

FLEDDY MELCULY ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén