White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fleddy Melculy – Antichlist

Het verhaal van Fleddy Melculy begint jaren terug in Helgië. Aldaar werd gewerkt aan De Kerk Van Melculy om vervolgens ook nog een Sabbath Fleddy Sabbath in te voeren. En ja, dat is …And Just Niks For All. Daarom is het tijd dat er een nieuwe macht wordt aangeboord. Fleddy Melculy verwelkomt dan ook Antichlist.

Fleddy Melculy

Die intro over de band kan overgeslagen worden. Wie namelijk nog info over deze band nodig heeft, weet waarschijnlijk ook niet wat Covid-19 is, dat Kim Jung-un en Mark Rutte niet dezelfde types zijn en ook niet dat de mens op de maan is geweest. Het moge duidelijk zijn dat zowel op plaat als live deze brigade vele tongen heeft losgemaakt.

Antichlist

Nu is er dan Anitchlist. Deze vierde langspeler van Fleddy Melculy komt drie jaar na Sabbath Fleddy Sabbath op de wereld. Die wereld heeft niet stilgestaan en dat levert ook genoeg inspiratie op voor deze nieuwe plaat. ‘FAKE belicht zelfs op een energieke manier alles wat dan ook eens niet echt is. Ongetwijfeld gaan er weer wat tanden verloren bij de bridge als Fleddy Melculy deze track hard inzet.

Soms wordt gedacht dat het trucje welgedaan is. Wel, Fleddy Melculy is geen trucje, want anders hadden zij ook over zichzelf gezongen. ‘GEEN NIEUWS’, ja, alle tracks zijn voorzien van kapitalen opdat deze niet gemist gaan worden, drukt de mensheid ook nog even goed op de feiten. Geen problemen maken als ze er ook niet zijn. Tsja, genoeg mensen die dat advies maar eens even goed tot zich moeten nemen.

Meer dan metal

Oké, ‘Let’s Go’ opent alsof Rage Against The Machine echt weer tot leven is geroepen om vervolgens de jaren ’90 in een stevige blender te gooien. Dat tijdsblok lijkt ook op meerdere manieren van invloed op deze Belgen, want ook de hiphop van Beastie Boys en Osdorp Posse wordt nog even op een voetstuk geplaatst in ’48 BARZ’. Ook het ‘KORREL ZOUT’ neemt die tijdsgeest mee. Dat komt ook door het werk van DJ Swordz. Public Enemy is niet ver weg.

Toch is de overhand op Antichlist de bekendste vorm van Fleddy Melculy. In ‘NEE!’ komt de band ook nog even terug op de IKEA, een frustratie waar ten tijde van De Kerk Van Melculy ook al aandacht aan is besteed. Dat kwam ook terug in het interview van destijds met Fleddy Melculy.

Ontroerend

Hoe hard Fleddy Melculy is, hoe energiek zij de beuk er ook in gooien, is misschien het hoogtepunt van Antichlist ‘MELVIN’. Een emotionele ode aan een fan die overleden is, waarmee Fleddy Melculy een band had gekregen. Rustige omgeving onderstreept dat het hier een serieuze zaak is. Het verlies is voelbaar tussen al het bombast van metal in de omliggende tracks.

Na ‘Slavendrijver’, waarna Fleddy zelf ook ontroerd is, is het echt gedaan en zal er uit automatisme naarstig naar de repeatknop gezocht worden. Antichlist is hiermee op de mensheid neergedaald en toont Fleddy Melculy op een veelzijdige manier. En wie denkt dat dit allemaal om te lachen is, moet maar eens goed luisteren.

Fleddy Melculy - Antichlist

Tracklist Antichlist

1. Let’s Go!
2. Vandaag Nog Wel
3. Fake
4. Nee!
5. Dudedeedurtwo
6. Melvin
7. Geen Tijd Voor Spijt
8. Geen Nieuws
9. Behang
10. Korrel Zout (Ft. DJ Swordz)
11. Vroeger Was Alles Beter
12. Midlife Cri666
13. 48 Barz
14. Slavendrijver

FLEDDY MELCULY ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén